~~KANSERLE MÜCADELE HELAL LOKMA VE HELAL YAŞAM

Saadet Avrupa Brüksel Bölge Temsilciliği Kadın Kolları Başkanlığı, 4 Şubat Dünya Kanser gününde farkındalık oluşturmak ve kanserle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla "Sağlıklı Beslenme" 'Sermineri gerçekleştirdi.

Saadet Avrupa Brüksel Bölge Temsilciliği Kadın Kolları Başkanlığı, 4 Şubat Dünya Kanser gününde farkındalık oluşturmak ve kanserle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla “Sağlıklı Beslenme"  'Sermineri gerçekleştirdi.

İnternet ortamında canlı yayın şeklinde gerçekleştirilen seminerde  Diyetisyen Elif Birinci; “Genetik faktörler kadar, yanlış beslenme de kansere yol açan nedenlerden biridir” ifadesiyle sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Gıdaların en katkısız ve doğal (helal) olanını tercih etmemiz gerektiğini vurguladı.“Genetik faktörler kadar, yanlış beslenme de kansere yol açan nedenlerden biridir”

Yediğiniz et ve tavukların hızlı kilo alması için verilen antibiyotikler de cabası. Günümüzde tüm dünya gıda fesadına uğramış durumda. “İnsanlardan bazıları vardır ki hasımların en azılısı olduğu halde kalbinde olana Allah’ı şahit tutarak söylediği dünya hayatı hakkındaki
sözü seni şaşırtır (hayran bırakır). Geri döndüğü zaman yeryüzünde fesat çıkarmak için ve ekini ve nesli helak etmek için çabalar. Allah fesadı sevmez” (Bakara, 204-205).

Tüm dünya gıda ve tohum devlerinin fesadı altında. Onları dinlerseniz ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğu, bunların kullanılması gerektiğini sizi hayran bırakarak anlatırlar ve hatta bilim adamlarına(!) anlattırırlar.

Tüm dünya tavuk ve büyükbaş besicilerinin fesadı altında. Tüm dünyada diyabet salgını var, komedi gibi, şeker hastalığı salgını(!) Dünyanın en sağlıklı insanları medeniyetten uzak yaşayanlar. Sebebi de yukarıdaki ayetteki insanlardan uzak olmaları. Günümüzde gerçekten ekin ve nesil birlikte helak oluyor yani bozuluyor, Allah, rahman ve rahimdir. Ancak, yeryüzünde bozgunculuğa koşanlara, ekini ve nesli bozanlara, batılı hakka tercih edenlere, ilahi emir ve yasaklara uymayıp haddi aşan şımarık zalimlere gazap eder.
 
Türkiye’de kanser vakaları beş yılda %60 artış göstermiş. %60’ı erkek, %40’ı kadın olmak üzere yılda 160 bin kişi kansere yakalanıyor.

Belçika’da 8 saatte bir kanser vakasına rastlanıyor. "O, gökten su indirendir. Biz, her türlü bitkiyi o suyla yetiştiririz. O bitkiden bir filiz, filizden de üst üste dizili dâneler, başaklar
çıkarırız. Hurma ağacının tomurcuklarından yere doğru sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar bahçeleri çıkarırız. Bunların hepsinin hem birbirine çok benzeyen yönleri, hem de birbirinden çok farklı özellikleri vardır.

Her birinin meyvesine bir ilk ortaya çıktığı, bir de olgunlaştığı zaman bakın. Gözünüzün önünde cereyan eden bu işlerde, iman eden bir toplum için elbette nice dersler ve ibretler vardır.“

Saadet Avrupa Brüksel Bölgesi Kadın  Kolları Halkla illişkiler Başkanlığı toplumsal bilinci artırmak için Uyarıcı ve Eğitici Seminerlere halkımızın da yoğun desteğini alarak devam edecektir. Halkımıza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı şükranlarımızı
sunarız.

Saadet Brüksel Kadın Kolları Başkanı Tuğba Ölmez