Covid-19: Belçika artık milyon kişi başına en ölümcül ülke değil

~~Belçika aylar boyunca, nüfusunun büyüklüğüne göre en yüksek ölüm sayısını kaydetti. Ülkemiz nihayet bu kaçınılmaz yeri kaybetti.

~~Belçika aylar boyunca, nüfusunun büyüklüğüne göre en yüksek ölüm sayısını kaydetti. Ülkemiz nihayet bu kaçınılmaz yeri kaybetti.

Veri ajansı Statista, her ülkede 1 milyon kişi başına koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısını takip ediyor. Belçika aylardır bu hastalıklı sıralamada üst sıralarda yer alıyor ve düzenli olarak uluslararası basının ön sayfasında yer alıyor. En son uluslararası karşılaştırmaya göre, Belçika, 11,48 milyonluk nüfustan 22.141 ölümle (şu anda biraz artmış bir sayı), milyon kişi başına 1.928 ölüme sahip, bu da ikinci en yüksek ölüm oranına sahip.

Yeni dünya lideri, bir milyon kişi başına 1.940 ölüm oranıyla Çek Cumhuriyeti. Virüs orada şiddetleniyor: hastaneler rekor sayıda hasta bildirdi. Ülke, geçtiğimiz hafta 1.019 yeni ölüm kaydetti, Belçika'da ise son 7 günde ortalama "sadece" 25 kişi gerçekleşti. İngiliz varyantından bunalan Çekler, henüz Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmamasına rağmen Rus aşısı için başvuruda bulundu.

Üçüncü sırada Slovenya, onu İngiltere, İtalya, Portekiz ve ABD izliyor. Tüm ülkeler aynı özenle ölenlerin sayısının kaydını tutmadığından, kriter dikkatle yorumlanmalıdır. Statista, Belçika'nın uluslararası düzeyde çok geniş bir tanım kullandığını açıklıyor.
Rusya ve Çin aşılarının kitlesel gelişi, üçlü İsrail-Danimarka-Avusturya: Avrupa aşı dayanışması paramparça oldu

Covid-19 sonrası: Belçika artık milyon kişi başına en ölümcül ülke değil, Business AM'de ilk ortaya çıktı.