ANVERS'TE BAŞARILI SPORCULAR KUPALARLA ÖDULLENDİRİLDİ

Anvers Başkonsolosluğu'nda yılın sporcusu ödülleri ikinci kez sahiplerini buldu Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (BTSF) tarafından organize edilen ve ilk olarak 2019 yılında düzenlenen yılın sporcusu ödülleri, koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl aradan sonra düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Anvers Başkonsolosluğu'nda yılın sporcusu ödülleri ikinci kez sahiplerini buldu Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (BTSF) tarafından organize edilen ve ilk olarak 2019 yılında düzenlenen yılın sporcusu ödülleri, koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl aradan sonra düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törene, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Anvers Yardımcı Konsolos Mete Gönül, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Ali Aydoğdu, Asbaşkan Nedim Koçaslan, Sekreter Adem Özer, Yönetici Adnan Ceylan, Futbolcular Onur Kaya, Enes Sağlık ve Osman Mersinlioğlu, İşletme Müşaviri Hüseyin Aslan ve gazeteciler katıldılar.

2019 Yılında, Anvers Birinci Sınıf Başkonsolos Büyükelçi Korkut Tufan'ın ev sahipliğinde ilkez düzenlenen yılın sporcusu ödülleri, şimdilerde AA Gent futbol takımında oynayan milli futbolcumuz Sinan Bolat ile Duffel takımında oynayan amatör futbolcu Ali Yıldız'a verildi. 2020 Yılında, Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan'nın yerine atanan, Başkonsolos Batu Kesmen'in ev sahipliğinde Konsolosluk konut bahçesinde ikincisi düzenlenen yılın sporcusu ödülleri, bir yıl aradan sonra, halk oyları ve Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu (BTSF) tarafından seçilen, Belçika Birinci Lig (Jupiler Pro League) futbol takımlarından KV Mechelen futbolcusu Onur Kaya "Yılın Sporcusu" ödülünün sahibi oldu.

Ödülün ikincisi Belçika Birinci Lig (Jupiler Pro League) futbol takımlarından Excelsior Mouscron futbolcusu Enes Sağlık'a verilirken, üçüncülük ödülü ise, Belçika Limburg Bölgesi takımı FC Turkse Rangers takımında oynayan amatör futbolcu Osman Mersinlioğlu'na verildi. Batu Kesmen : Gençlerimizin ve çocuklarımızın başarıları Türk kimliklerini koruyabilmelerine bağlıdır. Koronavirüs tedbirlerinin ve sosyal mesafe kurallarının esas alındığı yılın sporcusu ödülleri töreninde, katılım 15 kişilik davetli ile sınırlı tutulurken Başkonsolos Batu Kesmen, " Bugün pandemi şartlarında da olsa, bizlerle burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim. Tüm dünyada olduğu gibi, bizlerde Belçika'da olağan üstü koşullardan geçiyoruz. İlk olarak 2019 yılında yapılan bu ödül töreni, araya giren pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl aksasa da, ikincisini bugün burada düzenliyoruz. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu, çok eski derneklerimizden biri ve 35 yıllık bir geçmişi var. Kuruluş amacı itibariyle de çok çok önemli. Spor hayatımızın her aşamasında olması gereken, düzenli bir yaşamın anahtarıdır. Tabiiki gençlerimize ve çocuklarımıza bu spor sevgisi küçük yaşta verilmesi gerekiyor. Bunların güzel örneklerini bugün aramızdaki futbolcu arkadaşlarımızda görüyoruz. Sadece futbol da değil, sporun tüm alanlarında çocuklarımızın ve gençlerimizin başarılarının artmasını istiyoruz. Toplumumuzun bir araya gelmesi çocuklarımızın kaynaşması, Belçika toplumunun saygın üyeleri olmalarının yanında Türk kimliklerini de koruyabilmelerine bağlı." dedi.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Ali Aydoğdu, yılın sporcusu ödül töreninde kısa bir selamlama konuşması yaparak “Türk sporuna gönül veren buradaki kardeşlerimizi onure etmek için davetimizi kabul ederek burada bizlerle olduğunuz için başta sayın başkonsolosumuz olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim. ” sözlerine yer verdi. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, Yılın Sporcusu Ödül törende yaptığı açılış konuşmasında, “Sayın Anvers Başkonsolosumuz Batu Kesmen, kıymetli misafirler, değerli sporcular, değerlı basın mensupları sizleri öncelikle saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu himayesinde Belçika'daki 2020 yılının başarılı Türk sporculari ödül törenini, ikincisini Anvers Başkonsolosluğu’nda düzenliyoruz. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu´nun Türk gençlerine yönelik sportif faaliyetlerini arttirarak birlikte çok daha güzel işler yapacağız” diyerek açıklamasına şu sözlerle devam etti; değerli sporsever meslektaşlarım; bildiğiniz gibi uzun süren yorucu ve yıpratıcı eğitim ve spor ile dayanışma adına sürecimizin son dokuz yılından bu günümüze büyük bir gururla taşıdıiğımız Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunu, yöneticilik mesleğine adım atmamız ile taçlandığımız Sporcu Onur Ödülü törenimize hoşgeldiniz. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu, yurtdışında yaşayan Türk gençlerine yönelik sportif faaliyetlerde bulunan kurumların temsilcileri olarak Belçika, kuzey-batı Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren Spor dernekleri ve Spor Federasyonlarının üye olduğu, 1986 yılında Belçika Resmi Gazetesi ‘’monitor staatsblad (belge)’de 8555/86 kimlik numarası ile resmiyet kazanmiş olup 2021’e kadar 35 yıldır faaliyet göstermektedir.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunu, Belçika’daki Türkiye Cumhuriyeti, Brüksel Büyük Elçiliği tarafından Türk vatandaşlarımızı bir araya getirme vesilesi ile Spor ve kültür etkinlikleri adı altında 1986 yılında Belçika’nın değişik yerleşim birimlerinde bulunan Türk toplumunun yoğun yaşadığı bölgelerde, Türk Futbol Kulüplerinin katılımıyla, Birlikte organize ettiğimiz 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı ´´Atatürk Kupası Futbol Turnuvası´´ düzenleyerek Belçika ve Avrupa Birliği ülkelerinde, Ulusal Dernek Statusu konumunda olan Türk spor sektöründe Kar Amacı Gütmeyen ilk ve tek Kuruluştur. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonunun düznlemiş olduğu ‘Sporcu Onur Ödülü’2020 yılının başarılı Türk futbolculari olarak Ödül töreni programına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz.” dedi.

Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu yöneticisi Adnan Ceylan ve sekreter Adem Özer kısa bir selamlama ve hoş geldiniz konuşması yaparak, katılımcılara teşekkür ettiler. Duygu ve düşüncelerini dile getirmek için konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen 3 Türk sporcu, yaptıkları konuşmada, Belçika'da çok az başarılı sporcu yetiştiğini, sporda başarının anne, baba ve aile desteğinden geçtiğinin üzerini çizdiler. Bu desteği gören Türk sporcularının başarılı olduklarını dile getirdiler. Konuşmaların ardından, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen ile Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Asbaşkanı Nedim Koçaslan, başarılı 3 futbolcuya kupa ve plaket takdim ettiler.

Buna karşılık, yılın sporcusu ödüllerini alan 3 futbolcu günün anısına Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen'e, Nedim Koçaslan´a ve Ali Aydoğdu´ya kendi isimlerinin yazdığı formaları hediye ettiler. Ayrıca, törene katılan spor gönüllüleri de unutulmayarak günün anısına katılımlarından dolayı teşekkür belgesi ve plaket ile ödüllendirildiler. Yılın sporcusu ödül töreni, sunulan ikram ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.