~Belçikalı Türk HAPKIDO Büyük ustasına Koreden 8ci DAN.

Uğur Kabak doğma büyüme Heusden-Zolder ve Beringenlidir, 25 yıldır HAPKIDO dövüş sanatlarıyla ilgilenip Büyük usta olarak ilerletmektedir. 2017'de Kore'ye davet edilip ustalığını belgeleyen Kabak dört yıllık uğraş sonrası 8ci DAN'a laik görüldü, sertifikası ta Koreden gönderildi.

Uğur Kabak doğma büyüme Heusden-Zolder ve Beringenlidir, 25 yıldır HAPKIDO dövüş sanatlarıyla ilgilenip Büyük usta olarak ilerletmektedir. 2017’de Kore’ye davet edilip ustalığını belgeleyen Kabak dört yıllık uğraş sonrası 8ci DAN’a laik görüldü, sertifikası ta Koreden gönderildi.

Hapkido’yu tanımlıyan Kabak "İnsan bedenini içindeki enerji ve ruhu ile birleştirme olayıdır. Ruh ve beden eğitimi ile nefsi müdafaa sanatıdır. Hapkido kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı uygulama, tekniklerinin yanında ateşsiz her türlü silahı ustaca kullanmayı ve yaşanılan ortamlarda, günlük hayatta kullanılan eşyaları birer silaha dönüştürmeyi öğretir"

Günümüz toplumsal sıkıntılar içinde dövüş sanatı ile insan hem spor hem meşru müdafa olarak kendini geliştirebilir. “Özellikle kadınlar çanta hırsızlarına, asansör tacizcilerine ve nice saldırılara karşı bu tür sporlara yönlenmelerini tavsiye ederim” diye sporu tavsiye etti.

Bu spora yıllarını veren büyük usta, Belçikalılar arasında bir Türk olarak bu şekil yükselmek mümkün ama daha çok zorluklarla karşılaştığını anlatan Ugur Kabak derecesini yükseltebilmesinin ve Türkler arasında bu sporda nam taşıyabilmenin gururunu ve sevincini taşıyor.