~~ANA- BABALAR İÇİN EL KİTABI: "ÇOCUĞUNUZUN BAŞARISI SİZİN ELİNİZDE Ë®

Eğitimci-Yazar Bahattin Gemici'nin "Çocuğunuzun Başarısı Sizin ElinizdeË® adlı yeni kitabı Ankara'da Ürün Yayınları tarafından yayımlandı. Gemici son kitabında yurtdışında yaşayan Türk çocuklarının eğitim sorunlarına eğiliyor; çıkış yolları gösteriyor, çözüm önerileri getiriyor.

Eğitimci-Yazar Bahattin Gemici’nin “Çocuğunuzun Başarısı Sizin ElinizdeË® adlı yeni kitabı Ankara’da Ürün Yayınları tarafından yayımlandı. Gemici son kitabında yurtdışında yaşayan Türk çocuklarının eğitim sorunlarına eğiliyor; çıkış yolları gösteriyor, çözüm önerileri getiriyor.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Herten kentinde ilk ve ortaokullarda 36 yıl öğretmenlik yapan, Türkçe ve eşit haklar için verdiği mücadele ile tanınan Bahattin Gemici, eğitim alanındaki deneyimlerinden yola çıkarak, ana-babalara eğitim konusunda önemli bilgiler veriyor, uyarılarda bulunuyor.

VELİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

Eğitimin çocuğu sevmekle ve ona örnek olmakla başladığını belirten eğitimci-yazar Bahattin Gemici, yeni kitabında çocuğun doğumundan anaokuluna, ergenlik çağını da içeren tüm ortaöğretim çağında anne-babalardan beklenen önemli görevlere dikkat çekiyor; öğretmenlerin isteklerine, uzman kişilerin görüşlerine yer veriyor. Daha önce şiir, öykü ve eğitim konulu 16 kitabı yayımlanan ve çeşitli ödüller alan Gemici, “Okul başarısı için anne- baba, çocuk ve öğretmen üçlüsü işbirliği yapmalıdır.Ë® diyor.

KİTAPTA YER ALAN BAZI KONULAR

“Çocuğunuzun Başarısı Sizin ElinizdeË®  kitabının veliler ve öğretmenler için el kitabı niteliği taşıdığını belirten Gemici’nin ele aldığı konulardan bazıları şöyle: Çocuk gelişimi, anadili edinimi, anaokulu, çocuk ve gençlerin okul başarısı, anne baba desteği, Alman okul sistemi, sosyal yardım için başvuru, okul-aile birliği, sosyal beceriler, değerler eğitimi, çevre ve sanat eğitimi, takım çalışması, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sınır koymak, disiplin sorunları, ergenlik çağı, kitap okuma alışkanlığı, yaşlara göre kitap önerileri, koronavirüs dönemi, çokdillilik, Türkçenin okullarda ders olarak okutulması ve Almanya’daki Türkçe mücadelesi…

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Almanya Federal Cumhuriyeti Devleti arasında Türk İşgücü Anlaşması’nın 60. yılında Türk toplumu olarak çocuklarımızın aranan mesleklere sahip olup üst düzeylere gelmeleri için bir eğitim seferberliği başlatmak ve bu alandaki çabaları desteklemek görevimiz olmalıdır.Ë® diyen eğitimci-yazar Bahattin Gemici, iş insanlarımızın eğitim çalışmalarına destek olmalarını, yurttaşlarımızın her kentte veli dernekleri kurmalarını ve var olan dernekleri güçlendirmeleri gerektiğini kaydetti.  

TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Anadilini öğrenemeyen çocukların ailelerinden ve Türkiye’den uzaklaşacaklarına ve giderek asimile olacaklarına dikkat çeken Bahattin Gemici, “Anadilimizi ve ulusal kültürümüzü yaşatmak için hepimiz Türkçe derslerinin okullarda verilmesi ve derse katılımın artırılması için çaba göstermeli, çocuklarımızı mutlaka Türkçe dersine kaydettirmeliyiz. Yurtdışında varlığımızı sürdürmek, içinde yaşadığımız topluma uyum sağlamak; nitelikli mesleklere sahip olarak üstün bir konuma gelmek, çocuklarımızın ve gençlerimizin kriminal olaylara karışmalarını önlemek için eğitime önem vermeliyiz.Ë® dedi.   

Kitap isteme adresi: “Çocuğunuzun Başarısı Sizin ElinizdeË®  256 sayfa, 9.80 €    
  BGemici@aol.com