Afganistan: Belçika'nın tahliye operasyonu Cuma günü sona erebilir

~Savunma Bakanı Ludivine Dedonder'a (PS) atıfta bulunan L Echo ve De Tijd'in Çarşamba günü bildirdiğine göre, Afganistan'ı tahliye etmeye yönelik "Kırmızı Uçurtma" Operasyonu Cuma gününe kadar sona erebilir.

~Savunma Bakanı Ludivine Dedonder'a (PS) atıfta bulunan L Echo ve De Tijd'in Çarşamba günü bildirdiğine göre, Afganistan'ı tahliye etmeye yönelik "Kırmızı Uçurtma" Operasyonu Cuma gününe kadar sona erebilir. Bakan onlara, "Şu anda 27 [Ağustos]'a güveniyoruz, ancak bu değişebilir," dedi ve durumun saatten saate değiştiğini vurguladı. Taliban ile yapılan bir anlaşmaya göre, ABD birliklerinin 31 Ağustos'a kadar Kabil havaalanından ayrılması gerekiyordu.

Başbakan Alexander De Croo, Salı akşamı itibarıyla Belçika'nın operasyon için bir bitiş tarihi belirlemediğini söyledi. Diğer NATO üyesi ülkeler gibi Belçika da ABD'den Eylül ayında Kabil havaalanındaki varlığını genişletmesini istedi.

Afganistan'dan Belçika'da yaklaşık bin 150 kişi tahliye edildi

Bakan, Belçikalı C-130'ların Kabil ve İslamabad arasında dörtten altıya dönerken, Red Kite Operasyonunun Salı akşamı toplam 1.147 kişiyi tahliye ettiğini söyledi. "Ancak amaç, bu insanları mümkün olduğunca çabuk dışarı çıkarmak: tarih olsun ya da olmasın, izinleri alır almaz yuvaları çoğalttık."