Irak Türkleri, Kazakistan'ın 30'uncu bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarına katıldı

Orta Asya'nın hızla gelişen ülkelerinden ve dünyanın 30 gelişmiş ülkesi arasına girmeyi hedefleyen kardeş ve dost Kazakistan, bağımsızlığının 30. yılını kutluyor.

Orta Asya'nın hızla gelişen ülkelerinden ve dünyanın 30 gelişmiş ülkesi arasına girmeyi hedefleyen kardeş ve dost Kazakistan, bağımsızlığının 30. yılını kutluyor.

Kazakistan,Türk, Avrasya Halkları Dostluk ve Kültür Derneği, Türk Ocakları Antalya Şubesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Kazakistan'ın 30. Bağımsızlık günü, Antalya’da kutlandı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Kazakistan,Türk, Avrasya Halkları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Akmaral Ryspai, Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceyran Sattarova, Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri Kadınları ve İş İnsanları Derneği (KIRGIZKADINDER) Başkanı Periza Asanaalıeva, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı M.Vural Önal, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Irak Akdeniz ve İslam ülkeleri İş İnsanları Derneği ve Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER) Genel Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kepez Özgürlük Şube Başkanı Mutlugün Özturan, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) Proje Koordinatörü Özer Satılmış Örgüç ve AKSAN Baş Danışmanı Sedat Akkuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başlayan etkinlikte Türkiye ve Kazakistan’ın milli marşları okundu. Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Dost ve kardeş ülke olarak nitelendirdiği Kazakistan’ın 30. Bağımsızlık yıl dönümünü kutlayan Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Türk dünyası ile hep yakın ilişki içinde olduklarını ve bunu da devam ettireceklerini. Gönül birliği, dil birliği içinde oldukları coğrafyaları kendilerinden bir parça gibi gördüklerini söyledi.

Kazakistan Karagandı Eyaletinde Tattimbet Akademik Halk Çalgıları Orkestrası “Ulu Bozkır Ezgileri” adlı görkemli bir konser gerçekleştirdi. Orkestra yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinin eserlerinin yanı sıra yöresel ezgiler de sundu. Etkinlik orkestranın muhteşem bir müzik şöleni ile sona erdi. Programın ardından karşılıklı olarak çiçek ve plaketler takdim edildi.

Özlem Gültekin