MİZAH YAZARI UTKU "¹EYVAH ZAYIFLIYORUM"º KİTABINI NASREDDİN HOCAYLA BİRLİKTE TANITTI

Kısa bir süre önce zayıflamayi ti'ye alan 'Eyvah Zayıflıyorum' kitabıyla büyük ses getiren Cumhuriyet gazetesi Mizah Yazarı Erdinç Utku "¹1 Ekim Dünya Gülümseme Günü"º nedeniyle, Avrupa'nın başkenti Brüksel'deki, Schaerbeek'de semtinde (Küçük Anadolu) bulunan Nasredin Hoca Heykeli önünde, temsili Hocayla kitabını tanıttı.

Kısa bir süre önce zayıflamayi ti'ye alan 'Eyvah Zayıflıyorum' kitabıyla büyük ses getiren Cumhuriyet gazetesi Mizah Yazarı Erdinç Utku ‹1 Ekim Dünya Gülümseme Günü› nedeniyle, Avrupa'nın başkenti Brüksel'deki, Schaerbeek'de semtinde (Küçük Anadolu) bulunan Nasredin Hoca Heykeli önünde, temsili Hocayla kitabını tanıttı.

Yağan yağmura rağmen kitabın tanıtımına katılan davetliler konuşmaların ardından kitaplarını imzalattılar.

Yazar Erdinc Utku, Temsili Nasreddin hoca ile birlikte yaptığı konuşmada: «Türkiye'de basılan ve Türkiye'de kitapçılarda da yer alan kitabımızın Avrupa'da tanıtımın startını vermek için bir aradayız. Mizahi olan kitabımızı tebessüm ettirme adına ‹1 Ekim Dünya Gülümseme Günü'nde tanıtmamızın daha anlamlı olacağını düşündük.

« 'Eyvah Zayıflıyorum'  kitabım biraz eleştiri , bir parça istatistik, bir yudum nasihat ama en çok da mizah yüklü bir kitap olduğunu  vurgulamak istiyorum. Kitabı yazdığımda 50 günde 10 kilo, 100 günde 17 kilo vermiştim. nerdeyse 3 yıla yakındır aynı kilodayım. Bunlarıda yürüyüşüme boçluyum. Halen yürüyorum çünkü yürümekle sağlığımı koruyorum. Gülerek zayıflamak isteyenler için, "eyvah zayıflıyorum" neşeli ve güzel bir kaynak olacak .. tavsiye ederim. Kitabımızın birinci baskısı kısa sürede bitti. İkinci baskısı yapıldı. Kitabı alırsanız zayıflayacaksınız garantisi yok, ancak alırsanız güleceksiniz garantisi var. » dedi.

Kitabın tanıtımı için bugün burada Brüksel'de, 17-18 Ekim'de Berlin'de, 7 Kasım'da Londra'da ve 14 Kasım'da da Lahey'de tanıtım yapacağız. Kitabımızın kapağı ve içindeki karikatürleri Öznur Kalender çizdi. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz. O'nun kitabıda burada almak isteyenlere için duyrulur. Kendisi Türkiye'nin yaşayan en usta birisidir.

Sözlerine Nasreddin Hoca Heykelinin çöpler içerisinde olduğunu dile getiren Yazar Utku, Hocamızın heykeline yapılan bu saygısızlık, bugün Konya'dan gelen ancak gördüğünüz gibi heykelini içler acısı içerisinde olduğunu duyarak bayağı zayıflayan Günümüz Nasreddin Hocası'da bizlerle, kendisine ve aramızda olan siz davetlilere çok teşekkür ediyorum» dedi.

«TEMSİLİ HOCA HEYKELİMİN BULUNDUĞU YER ÇÖPLÜK ADETA ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜM»

'Eyvah Zayıflıyorum!'Kitabın tanıtımı için Konya'dan gelen Temsili Nasreddin Hoca, heykeli ile ilgili üzüntülerini dile getirerek, beni temsil eden bu heykelin ya etrafı temiz tutulsun, yada daha güzel bir yere dikilsin.

Benim koca bir heykelim vardı, kırıldı döküldü, kaldırıldı. Yenisini de küçültülerek neredeyse anahtarlık durumuna getirilerek, çöpler içerisinde bırakıldığını gördüm haliyle çok üzüldüm. Bu durum bana yakışmıyor, sevenlerine yakışmıyor.

Burası Nasreddin Hoca'ya yakışır bir yer değil, ben diğer heykelleri de gördüm hiç bir heykel burası kadar çöplük değil. Bu durum, Mizahıyla Dünyaca tanınan Nasreddin Hocaya karşı bir saygısızlıktır. İçler acısı bu durumun, yetkililerce derhal giderilmesini arzu ediyorum» dedi.

Kitabın heykel önündeki tanıtımının ardından yazar Erdinç Utku, Temsili Nasreddin Hoca ve davetliler Josaphat Parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Burada bulunan sahnede verilen toplu görüntüyle program sona erdi

www.belcikaaydinhaber.com.