~~ALMANYA'DA YAVUZ BAŞKAN RÜZGARI ESTİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NUN ZİYARETİ İYİ OLDU

~~ALMANYA'DA   YAVUZ BAŞKAN RÜZGARI ESTİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NUN ZİYARETİ İYİ OLDU

Tevfik KARA / DORTMUD (TR Haber)

YAVUZ Ağıralioğlu'nun sekiz günlük Almanya ziyareti Almanya'daki İYİ'lere çok iyi geldi. Almanya'nın üç eyaletini kapsayan ziyareti bir partili olarak değil, bir gazeteci olarak  sizler için derleyip, değendirdik.

BADEN-WÜRTTEMBERG  ve RHEİNLAND-PFALZ EYALETLERİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Sayın Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Almanya Dış Temsilciliği ekibinden başkan Harun Cici, başkan yardımcıları Atilla Çelik, Sebati Turmuş,  Suna Emre Güleç, Remziye Levent ve Sinan Gürbüz  tarafından Frankfurt'ta karşılandı. Daha sonra Ludwigshafen ve Mannheim'a geçildi.

TDU'DA İŞ ADAMLARIYLA TOPLANTI

Merkezi Ludwigshafen/Rhein'da olan Türk-Alman İş Adamları Derneğinde (TDU) yapılan toplantının ardından hem Mannheim hem de Ludwigshafen'de esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi.
Hiç bir koruma olmadan veya korunmaya gerek duymadan sayın Ağıralioğlu vatandaşlarla bire bir sohbet etti. Ziyaretin Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz ayağını organize eden Atilla Çelik, Suna Emre Güleç, Remziye Levent ve arkadaşları her şeyin eksiksiz olması için özen gösterdiler ve başarılı da oldular.

KÖLN BULUŞMASI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olan Yavuz Ağıralioğlu, Köln'de İYİ Partililerle buluştu.

Köln civarında bulunan  Frechen'deki Golden Palast salonunda yapılan toplantıyı yaklaşık 200 kişilik vatandaş topluluğu izledi.
Açılış konuşmasını İYİ Parti Almanya Dış Temsilciliği Başkanı Harun Cici yaptı. Sayın Cici konuşmasında: „Yoğun bir çalışma temposu içinde Almanya'ya bir hafta ayıran Yavuz Başkanıma ve tabi ki böyle bir seçim gününde Avrupa'nın çeşitli ülke ve şehirlerinden Köln'e gelen tüm İYİ insanlara teşekkür ediyorum. Aramızda Belçika ve Hollanda'dan misafirler var. Görev aldığım bir yıl içinde çok büyük işler yaptık. Tüm Almanya genelinde yapılanma çalışmalarımız devam ediyor. İYİ Parti'ye müthiş bir ilgi var. İYİ niyetle gelen, destek vermek isteyen, sorumluluk almak isteyen herkese kapımız açık. Tüm İYİ'ler Köln buluşmamıza hoş gelmişler“ dedi.

YAVUZ BEYİN KONUŞMASI

Yavuz Ağıralioğlu özetle şunları söyledi: „ Öncelikle böyle pazar ve bir seçim gününde buraya zahmet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Maalesef Tayyip Bey ne zaman konuşsa, dolar hareketleniyor ve dolayısıyla Tayyip Beyin konuşmaları ülkeye pahallıya mal oluyor.   Eğer ki bir ülke de cenazede, dini ve milli bayramlar da ya da her fırsatta siyaset konuşuluyorsa acı ama gerçek olan şudur ki, o ülkede işler yolunda  gitmiyor demektir.Ülkemizde  parti kültürü olan üç siyasi parti vardır. Bunlar CHP, MHP ve Saadet Partisi'dir. Diğer partiler hepsi 20 veya 25 yılda bir  tarih oluyorlar. Biz sizi bu 20 yıllık ömrü olan partilerden kurtarmaya talibiz.

KİMSEYLE HUSUMETİMİZ YOK

Kimse ile bir husumetimiz yok. Ancak biz haklı çıktık. İşte bu yüzden  ülkemizin geleceği için bir sistem kurmaya mecburuz.  AKP iktidarı ve Tayyip Bey dünyanın en şanslı iktidarı. Her başarısızlığı muhalefete mal ediyorlar ve her iyi işleri de kendileri sahipleniyorlar. Almanya'da seçim var ama seçim olduğunun bile kimse farkında değil. Dileğimiz ülkemizde de böyle seçimler yapılması. Benim için dünyanın en kutsal mekanı Gazi Meclistir. Oradaki çalışmalar, öneriler ve tartışmalarla tüm dünyaya örnek olmalıyız.  Bir millet ya da ülke sadece iktidarı ile değil muhalefetiyle büyük ve güçlü olur“ dedi.

AVRUPA GENELİNDE ÖRGÜTLENMEYE ÖNEM VERİYORUZ

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Avrupa'da yaşayan Türklerin yanında olduklarını ve iktidara geldiklerinde onların menfaatine olan iyileştirmeleri yapacaklarını ifade ettikten sonra, örgütlenme çalışmalarına tüm Avrupa genelinde devam ettiklerini söyledi.
Köln'deki toplantıyı organize eden İYİ Parti Almanya Dış Temsilciliğinden Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyfettin Kuzu, Köln Başkanı Muharrem Kızılkaya ve ekibi davetlilerin haklı takdirini kazandılar.

BÖCKER METAL CASTROP-RAUXEL

Almanya'da Türklerin en yoğun olarak yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Westfalya'da (NRW)  temaslarına devam eden sayın Yavuz Ağıralioğlu, Köln buluşmasının ertesi günü Nevşehirli Figen ve Yüksel Dükan'ın işlettikleri Böcker Metall isimli fabrikayı ziyaret etti. Ziyarette sayın Yavuz Ağıralioğlu'na Harun Cici, Sebati Turmuş, Seyfettin Kuzu eşlik ettiler.

DORTMUND OFİSİ AÇILDI

İYİ Parti Almanya Dış Temsilciliğinde Başkan Yardımcısı olan Sebati Turmuş'un üstün gayretleri sonucu Dortmund'un Eving semtinde İYİ Parti Almanya Dış Temsilciliği Danışma Merkezi adı altında bir ofis açılışı yapıldı. Kurdeleyi kesen sayın Yavuz Ağıralioğlu, açılışa katılan vatandşlarla sohbet etti.
Ardından  Dortmund'un en işlek caddelerinden birisi olan Münsterstr. de bulunan Tandure Restaurant'da işadamı Yüksel Dükan ve iş insanı olan kızı Figen Dükan, Yavuz Ağıralioğlu onuruna bir ziyafet verdiler. Yemeğe yaklaşık 30 kişi katıldı. Katılımcılar arasında Saadet Partililer de vardı.

RECKLİNGHAUSEN TEŞKİLATININ TEMELLERİ ATILDI

Recklinghausen kentinde Nadir Demirbaş öncülüğünde teşkilatlanma hazırlıklarına başlayan İYİ Partililer, Öz Boğaziçi Restaurant'ta toplandılar. Yaklaşık 35 kişilik bir grubun içinde Recklinghausen Uyum Meclisi Başknı Gülten Taş'ta vardı. Daha sonra Dortmund Saadet Parti şubesinden Şener Kaya'da toplantıya iştirak etti.

KÖLN VE  ALIŞ-VERİŞ

Türkiye'ye dönmeden önce sayın Yavuz Ağıralioğlu Köln, Dortmund ve Werdohl şehirlerini gezdi. DİTİB Köln Merkez Camii, Ünlü Domm Kilisesi ve Ren kıyılarını gezen sayın Yavuz Ağıralioğlu aile, eş ve  dostları içinde ufak bir alış verişi ihmal etmedi.

KANAL AVRUPA VE GELSENKİRCHEN

Ruhr bölgesinde yaşayan bürokrat, işadamı ve akademisyenler sayın Ağıralioğlu'nu Gelsenkirchen'deki MarifET Restaurant'ta ağırladılar. Yavuz Ağıralioğlu ve arkadaşları Gelsenkirchen ziyaretinden ziyadesiyle memnun kaldılar.
Daha sonra merkez stüdyosu Duisburg'da olan Kanal Avrupa TV'de Zeki Şahin'in hazırlayıp sunduğu programa katılan Yavuz Başkan, hemşehrisi Alipaşa Akbaşla'da hasbihal etti.

YİNE FRANKFURT VE DÖNÜŞ

Dönüşü yine Frankfurt'tan olan sayın Ağıralioğlu, bu kentte de diplomat ve bürokratlarla da kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Almanya'daki İYİ'lere veda ederek Türkiye'ye döndü.