~~"¹MUSİC CLUP"º YENİ EĞİTİM SEZONUNU, NOSTALJİ MEKAN "˜DOĞAN GÜNEŞ' SALONUNDA, SAZLAR VE TÜRKÜLERLE AÇTI

Belçika Türk toplumunun en saygın Sivil Toplum Kuruluşlarından olan "˜Beringen Music Clup (Müzik Kulüp) Kurucu Başkanı, Saz ve Türkü üstadı İsmail Erdoğdu eğitimindeki kursiyerler, "˜Doğan Güneş Derneği'nin organizasyonuyla, 2021-2022 eğitim sezonuna, çaldıkları sazlar ve okudukları türkülerle start verdiler.

Belçika Türk toplumunun en saygın Sivil Toplum Kuruluşlarından olan ‘Beringen Music Clup (Müzik Kulüp) Kurucu Başkanı, Saz ve Türkü üstadı İsmail Erdoğdu eğitimindeki kursiyerler,  ‘Doğan Güneş Derneği’nin organizasyonuyla, 2021-2022 eğitim sezonuna, çaldıkları sazlar ve okudukları türkülerle start verdiler.

Belçika Türk toplumunun saygın şahsiyetlerinden olan Anadolu Kültürünün,  Fahri Elçisi saz Ustası İsmail Erdoğdu’nun ve ‘Doğan Güneş Derneği’nin onur konuğu ise, T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Heusden  Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, İşadamı Zeki Yalçın ve davetlilerdi.

Davetlilerini sıcak bir şekilde karşılayan ‘Music Clup’ Başkanı İsmail Erdoğdu ve Doğan Güneş Derneği Başkanı Neşe Doğan, kursiyerlerle birlikte gece boyu davetlileriyle yakından ilgilenerek, Türküler söyleyip, çaldıkları sazlarla hoş bir sonbahar akşamı yaşattılar.

Nostalji dekoru, sıcak ve samimi ortamıyla davetlileri adeta büyüleyen atmosferde, Pandemi koşulları nedeniyle, uzun zamandır etkinlik yapamayan kursiyerler ve davetliler hoş bir akşam geçirerek, özlem giderdiler.

BAŞKONSOLOS KESMEN “KÜLTÜRLER, DAYANIŞMA VE DOSTLUĞU GELİŞTİREN ETKENLERDENDİR”

T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, “Uzun zamandan beri Covid ve pandemi kuralları gereği bir araya gelemiyorduk. Pandemi ortamının düzelmesi nedeniyle, pandemi kurallarına olan hassasiyetler göz önünde tutularak, yavaş yavaş artık eskisi gibi sosyal ve kültürel etkinliklere kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Değerli Saz ve Türkü Üstadı Sayın İsmail Erdoğdu,  Heusden Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yasin Gül,  yöremizin çiçeği burnunda olan ‘Doğan Güneş Derneği Başkanı Sayın Neşe Doğan, İşadamı Sayın Zeki Yalçın ve siz değerli kursiyer ve davetlilerle buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Öncelikle beni bu hoş akşam etkinliğine davetinizden dolayı  teşekkür ediyorum.

Kültürler dostluk ve kaynaşmanın, dayanışmanın ve dostluğun en önemli etkenlerindendir. Geniş kültüre sahip ülkemizin insanları olarak güzel Anadolu’muza has saz çalmayı, türkü söylemeyi burada da yaşatan Üstad İsmail Erdoğdu başta olmak üzere, tüm kursiyerlerimizi yeni eğitim sezonunun açılışından dolayı tebrik ediyorum.

Başkan Sayın Erdoğdu Fahri Kültür Elçisi olarak, bu güne kadar binlerce çocuk ve gencimize, yetişkinlere saz çalmayı ve Türkü söylemeyi öğreterek kültürümüze büyük katkılarda bulunmaktadır. Hatta, Belçikalı komşularımıza bile Saz çaldırıp, türkü söyletmekte, kendisini tebrik ediyorum.

Bu güzel mekanı dizayn ederek kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan ‘Doğan Güneş Derneği’ başkanı Neşe Doğan’ın şahsında tüm emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Mekanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkonsolos Kesmen, zaman zaman Türkülere eşlik ederek geceye renk kattı.

BAŞKAN YARDIMCISI YASİN GÜL . “ZENGİN KÜLTÜRLER TOPLUMLARI HER ZAMAN BARIŞIK KILAR”

Heusden Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, “Bu güzel ortamda bulunmamın coşku ve heyecanını yaşıyorum. Fahri Kültür Elçisi ve ‘Beringen Music Clup’ Başkanı Sayın İsmail Erdoğdu başkanlığındaki  Eşimin’de içinde bulunduğu ‘Music Clup Saz Kursiyerlerine yeni sezonlarında başarılar diliyoruz.

Bu kurslara bölgemizdeki Belçikalı dostlarımızın da geldiklerini ve başarılı bir şekilde saz çalıp, türkü söylediklerine şahit oldum. Bu güzel etkinliği bundan sonra bu güzel mekanda eğitimlerine devam edeceğini duymanın mutluluğunu yaşadım. Bu güzel mekandan dolayı ‘Doğan Güneş’ Derneği Başkanı ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum.

Unutmamak gerekir ki, “Zengin Kültürler her zaman toplumları barışık kılar, bu güzel gecede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, hoş bir gece oldu” dedi.

MUSİC CLUP BAŞKANI ERDOĞDU:  “YILLARDIR KÜLTÜRÜMÜZÜN FAHRİ ELÇİLİĞİNİ YAPMANIN ONURUNU YAŞIYORUM”

Belçika Türk toplumunun Saz ve Türkü Ustası İsmail Erdoğdu, “Sayın Başkonsolosum,  Sayın Başkan yardımcısı ve sevgili kursiyerler, 2021-2022 Eğitim sezonu vesilesiyle düzenlenen bu açılış programımıza teşriflerinizden dolayı çok mutlu oldum. Bu güzel mekanı bizlere açan ‘Doğan Güneş Derneği’ Başkanı Sevgili Neşe Doğan ve eşi Sayın  Gürdal Doğan’a çok teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra, Saz ve Türkü Kurslarımızı bu güzel mekanda sürdüreceğiz. Kültürümüz yaşatma adına burada yapacağımız çalışmalarla ‘Zengin Kültürümüzü’ gelecek nesillere buradan aktarmaya devam edeceğiz. Kursumuza ilgi hayli yüksek.

Bildiğiniz gibi Pandemi ortamı nedeniyle, iki yıla yakındır kurslarımıza ara vermiştik. Ancak evlerimizde yine de kurslarımız devam etti. Herkes kendi evinde saz çalıp, türkü söyleyerek, bu olumsuz ortamı atlattılar. Bugün tekrar bir arada olmanın ve yarım kalan kurslarımıza devam etmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel gecemizde bizlerle olan siz değerli konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞAN GÜNEŞ DERNEĞİ BAŞKANI NEŞE DOĞAN “KÜLTÜREL HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ” 

 ‘Doğan Güneş Derneği’ çiçeği burnunda, genç ve başarılı başkanı Neşe Doğan sitemize yaptığı açıklamada, “hep hayalim olan böylesi kültürel bir mekanı hayata geçirmenin hayaliyle yaşadım. Sevgili eşim ve arkadaşlarımızın, sponsor ve destekçilerimizin sayesinde nostalji dekorlu bu sıcak ve samimi mekanı hizmete sokmanın mutluluğunu arkadaşlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle yaşamaktayız.

Bugün bu güzel mekanımızı onurlandıran Anvers Başkonsolosumuz Sayın Batu Kesmen, Başkan yardımcımız Sayın Yasin Gül, Saz ve Türkü Üstadımız ve Fahri Kültür Elçimiz Sayın İsmail Erdoğdu,  İşadamı Sayın Zeki Yalçın, Gitar Ustamız  Sayın Mustafa Yağızoğlu ve siz değerli konuklarımıza hoş geldiniz bizi onurlandırdınız teşekkür ederiz.

Biz bu mekanda hem Müzik eğitimlerine hem de kültürel gecelere ev sahipliği yapacağız. Zaman zaman bu mekanımızda türkü ve şarkı geceleri etkinlikleri olacak, Kültürel etkinlikler yanında sosyal amaçlı yardım faaliyetlerini de sürdüreceğiz. Yapacağımız çalışmalarda bizlere yardımcı olan ve olacak olan herkese sonsuz teşekkürler.

Yönetim kurulu Başkanı olarak, çalışmalarımızda  yardımcı olan Sekreterimiz Gürdal Doğan ve Merve Arslanbaş’a çok teşekkür ediyorum. Derneğimizin toplumumuza yönelik çalışmaları ile yararlı bir dernek olacağını umuyorum” dedi.

Yiyecek ve içecek ikram takdimi, sazların çalınması ve türkülerin söylenmesiyle son buldu…

*********************

Bu güzel etkinliği hayata geçiren Music Clup Başkanı Sayın İsmail Erdoğdu ve Organizatör Doğan Güneş Başkanı Sayın Neşe Doğan’a çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com