ARAMIZDAN SESSİZ SEDASIZ AYRILAN GAZETECİ ATAKAN ÖZDEMİR RUHUN ŞAD OLSUN / Celil Gündoğdu

~~Belçika Türk Toplu'muna ve Ülkemize yıllardan beri basın hizmet veren başarılı Gazeteci arkadaşımız Atakan Özdemir'in ani vefatı, hepimiz için acı bir sürpriz olmuştu"¦

~~Belçika Türk Toplu’muna ve Ülkemize yıllardan beri basın hizmet veren başarılı Gazeteci arkadaşımız Atakan Özdemir’in ani vefatı, hepimiz için acı bir sürpriz olmuştu…

Değerli Eniştem H.Cengiz Tunay'ın İzmir’de vefatı nedeniyle, Türkiye’ye gitmiş uçaktan yeni inmiştim ki, Zerrin Aydın Hanım Atakan’ın vefat ettiği haberini verince, çok üzüldüm. Brüksel ve Wallonie Milletvekili Sayın Sadık Köksal’ın Sosyal Medya hesabından duyurduğu haber, herkeste şaşkınlık yaratmıştı. Normalde Atakan kardeşimiz sağlıklıydı. Sıkıntılı dönemler geçirdi hepimiz gibi, ancak dirayetliydi.

Kendi kendime ‘bu ne kötü sürpriz Atakan’ diye içimden söylendim. Genç yaşta ani ölümü beni gerçekten sarsmıştı. Türkiye’de iken, vefat eden eniştemle birlikte kendisini Fatihalarla yad ediyor, vefatına inanamıyordum. ‘Keşke ben orada olsaydım’ diye de içimden geçti.

Atakan kardeşimizin cenazesi kimsenin haberi olmadan Woluwe-Sint Pierre Mezarlığına defnedilmiş, vefat haberi birkaç gün sonra duyulmuştu. Kimsesiz ve sessiz gömülmesi haberi beni daha çok üzdü. En azı ben olsaydım arkadaşlarla onu layıkıyla yolcu ederdik. Yapacak bir şey yok, ancak dualarımızla kendisini yad edeceğiz.

Belçika’ya gelir gelmez Vekilimiz Sayın Sadık Köksal’ı arayarak, kendisinden bilgi alıp, müsait olduğunda birlikte Atakan’ın defnedildiği mezarını ziyaret etmem için ricada bulundum. Sağolsun beni kırmadı geçenlerde birlikte Woluwe-Sint Pierre Mezarlığında ’mezarı ziyaret ettim ve çok ama çok üzüldüm. Kuran okuyup, kendisini Fatihalarla anarak, manen helaleşttik. Bu vesileyle beni mezarlığa kadar götüren Sayın Vekilimize hususen teşekkür ediyorum. Giderken Vekilimiz Köksal, merhum ile ilgili anılarını anlatarak, çok iyi dost olduklarını vurgulayıp, üzüntüsünü belirtti.

Hemşerim ve meslekdaşım Atakan Özdemir ile çok yakın ilişkimiz vardı. Hemen hemen her ay görüşmekteydik. Zaman zaman birlikte yemek yedik, gelişen olaylarla ilgili olarak durum değerlendirmeleri yapardık. O yapı gereği isyanları oynasa da, haklı olduğunu devranın böyle gitmeyeceğini söyleyerek, onu hep teselli etmeye çalışıyordum. Zaman zaman söylediklerimden dolayı bana kızsa da, bana karşı saygısını hep korudu ruhu şad olsun.

Yaz tatilinde canı sıkıldığında hemen hemen hergün büroma gelir, birlikte vakit geçiriyorduk. Merhum Atakan toplumda agresip ve kızgın gibi algılansa da, aslında çok temiz kalpli biriydi.

İsyanı Liyakatsizlikle gelip meslek tecrübesi olmayanların tepeden inerek ‘gazeteci’ kimliği ile köşe başlarını tutanlara idi.

Kendisi gazetecilik mesleğinde tabiri caiz ise alaylı biriydi. Akademisyen olan Özdemir (1968) Iğdır’lı bir ailenin çocuğu olarak, İzmir’de büyümüş ve  okumuştu. Bir kız babası olan Gazeteci Özdemir başarılı bir gazeteciydi. İngilizce, Fransızca bilmekteydi.

Türkiye’de televizyon ve Ulusal gazetelerde hizmet verdi. Belçika’ya geldiğinde burada da ilk yıllar Ulusal Gazetelerin muhabirliğini ve temsilciliğini yaptı. Hürriyet, Sabah, Akşam, Star ve Vatan gazetelerine Avrupa’dan haber aktardı. Belçika yerel basınına da katkılarda bulunan Atakan Özdemir vatansever ve Cumhuriyeti birisiydi.

Hemşerim ve meslekdaşım Atakan Özdemir ile çok yakın ilişkimiz vardı. Hemen hemen her ay görüşmekteydik. Zaman zaman birlikte yemek yedik, gelişen olaylarla ilgili olarak durum değerlendirmeleri yapardık.

Sevgili Atakan kardeşim, çektiğin sıkıntılı yaşamını başarılı çalışmalarınla taçlandırarak bizlerin gönlünde taht kurdun. Liyakatsizlerin dünyasında benim yerim yok dercesine, isyanını ebedi istirahatgahın da sonlandırarak, huzurla uyuman dileğiyle, Ruhun şad, mekanın Cennet olsun. Allah rahmet eylesin can kardeşim, seni her daim rahmetle anacağım.

Değerli kardeşim son yolculuğunda yanında olamadım. Ancak, dualarımda ve gönlümde olacaksın. Seni seviyoruz. Ruhun şad mekanın cennet olsun. Allah ailene de sabırlar versin.