~~19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BRÜKSEL'DE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma gençlik ve Spor bayramı başta güzel ülkemiz Türkiye olmak üzere dünyanın her tarafında bulunan Dış temsilciliklerimizde kutlandı. Kutlamalar resmi kurum temsilcilikleri yanında Sivil Toplum Kuruluşlarınca da gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve Spor bayramı başta güzel ülkemiz Türkiye olmak üzere dünyanın her tarafında bulunan Dış temsilciliklerimizde kutlandı. Kutlamalar resmi kurum temsilcilikleri yanında Sivil Toplum Kuruluşlarınca da gerçekleştirildi.

Milyonlarca genç Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ü anarak, bayramlarını büyük bir coşkuyla kutladılar. Milyonlarca genç, Atatürk’ün izinde ve  Cumhuriyetin bekçileri olduklarını haykırdılar.

Brüksel’deki  kutlamaya ilgi hayli büyüktü.

Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz’in ev sahipliğinde TOBB Brüksel Ofisi’nde

gerçekleştirilen anma törenine,  Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, AB Nezdinde Büyükelçi Kemal Bozay, KKTC Temsilci Büyükelçi  Damla Güçlü, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş, Askeri Temsilciler ve Üniversite Öğrencileri katıldı.

Başkonsolos Umut Deniz “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin bayramını kutluyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından selamlama konuşması yapan Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür ederek, gençlerin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu anlamlı bayramda Atamızın Cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlerden bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

İyi ki varsınız. Geleceğimiz olan siz gençleri toplumun her alanında iyi eğitimli gençler olarak görmek arzumuzdur. Sizler bilgi birikim ve eğitimlerinizle hem kendi toplumunuza, hem de üzerinde yaşadığınız bu güzel ülkeye artı değerler katacağınıza inancım büyüktür. Sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy “Siz iyi eğitim alarak, Belçika’da belki kral olamazsınız ama bir başbakan olabilirsiniz “

Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, gençlerin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, kendileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bayramınız vesilesiyle, sizlerle bizleri buluşturan bu güzel organizasyonlarından dolayı Brüksel Başkonsolosluğumuza teşekkür ediyorum.

Sizler her daim bizlerin gururusunuz. Hem Türk hem Belçika vatandaşı olarak burada aldığınız eğitimlerle, hem Belçika Türk hem de Belçika toplumuna başarılarınızla katkılarda bulunmanız ve buradaki gençlerimize çocuklarımıza iyi rol model olmaktasınız. Eğitimli gençler olarak hayata başlamanız ve üzerinde yaşadığınız güzel ülkenin de her alanında var oluşunuz bizleri sevindirmektedir.

Siz iyi eğitim alarak, Belçika’da belki kral olamazsınız ama bir başbakan olabilirsiniz’ bunun içim de iyi eğitim şart. Her alandaki bilimsel ve sosyal başarılarınız özgüveninizi artırmakla kalmayıp, sizlere daha iyi başarılar sunacaktır. Sizlerin, Belçika ve Türk toplumlarının kaynaşmasında, iyi dostluk ilişkilerinde çok önemli misyonlar gerçekleştireceğinize inanıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Cumhuriyeti sizlere emanet ederek, ilan edilen bu anlamlı bayramınızı bir kez daha kutluyor, he zaman sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Başkonsolos Umut Deniz’in Moderatörlüğünde Üniversiteli gençler Rana Mızrak, Esra Haydar çağdan, Sadık Yenilmez ve Abdullah Özcan eğitimleri ve yaptıkları işler hakkında bilgiler aktaradılar.

İsmail Erdoğdu şefliğindeki Beringen Müzik Kulübü’nün Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri sunumu ardından, Türk mutfağından hazırlanan lezzetlerinin konuklara ikramıyla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com