E-Devletten Bu Yapmayanlar Yandı! TC Kimlik Kartı Kullanan Herkesi İlgilendiriyor

Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi bulunan her bir vatandaşımızı ilgilendiren önemli duyuru yapıldı. Dikkat etmeyenin başı çok fena yanacak. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bu önemli duyuru sonrasında alınacak olan önlemler sayesinde bir nebze olsun rahatlanma yaşanacak. Yoksa durum daha da kötü olabilir. İşte ayrıntılar.

~Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi bulunan her bir vatandaşımızı ilgilendiren önemli duyuru yapıldı. Dikkat etmeyenin başı çok fena yanacak. Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bu önemli duyuru sonrasında alınacak olan önlemler sayesinde bir nebze olsun rahatlanma yaşanacak. Yoksa durum daha da kötü olabilir. İşte ayrıntılar.

~Eskiden kimlik kartının kaybolması demek tonla iş yapmak demekti. Gazeteye kayıp kimlik ilanı verilmesi gerekiyordu, bu kayıp ilanı ile nüfus işlerine gidilmesi gerekiyordu. Ancak bu günler artık tamamı ile geride kaldı. Artık çipli kimlik kartları kullanıyoruz ve aslında bu çipli kimlik kartlarının ne işe yaradığını tam olarak biliyor olsaydınız gözünüz gibi bakardınız kimlik belgenize. Çünkü yeni nesil çipli kimlik belgelerinin kaybolması demek başımıza gelebilecek her türlü belayı kabul etmek demektir. Ancak haberimizin ayrıntısında yer alan bilgileri düzenlemezseniz. Eğer bir sonraki sayfadaki uyarılara dikkat kesilir ve gerektiğinde bu işlemleri yaparsanız tabii ki de başınıza bir iş gelmeyecek, aksi durumda yasal olarak siz haklı olacaksınız. İşte ayrıntılar.

~Kimlik Belgesi Kaybolduğunda Ne Yapılması Gerekir?

~Eğer kimlik belgeniz kaybolduysa tek yapmanız gereken çok hızlı bir şekilde nüfus ve vatandaşlık işleri şubesini aramanız gerekiyor. Kaymakamlık binalarında bulunan ya da çevresinde bulunan bu kurum sayesinde kaybolan kimliğinizin geçersiz sayılmasını sağlayabilirsiniz. Bildiğiniz üzere yeni nesil çipli kimlik kartları tıpkı kredi kartları gibi devre dışı bırakılması gerekiyor. Eğer, kimlik kartınızı kaybettiğinizi fark ettiğiniz andan itibaren hemen nüfus ve vatandaşlık işleri şubesini yani alo 190 numaralı hattı aramazsanız sıkıntı olacaktır. Çünkü kimlik belgeniz ile beraber çok sayıda işlem yapılabiliyor. Örneğin Papara hesabı açılarak adınız üzerinden yasa dışı bahis ve kara para aklama konularında para geçişi yapılabiliyor. 

~Kimlik Kaybolduğunda Hemen Yeni Kimlik Başvurusu Yapın

~Kimliğinizin kaybolduğunu anladığınız andan itibaren hemen kimliğinizin kaybolduğunu belirtin ve yeni kimlik alabilmek için gerekli olan başvuruyu yapın. Başvuru esnasında sizden randevu alınacak ve gerekli işlemlerinizi yapabilmeniz için en yakın nüfus ve vatandaşlık işleri şubesini ziyaret etmeniz gerekecek. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra ise yeni kimliğiniz basılacak ve 15 gün içerisinde adresinize ulaştırılacak.