TÜM RENKLER "˜BİRLİKTE YAŞAM GÜNÜ'NDE BULUŞTU

Multi kültürel yapısıyla Brüksel'in en renkli semtleriden olan Saint Josse'de, bir haftadan beri Karnaval, Konser ve "˜Birlikte Yaşam Gün'leri nedeniyle halk büyük coşku yaşamakta.

Multi kültürel yapısıyla Brüksel’in en renkli semtleriden olan Saint Josse’de, bir haftadan beri Karnaval, Konser ve ‘Birlikte Yaşam Gün’leri nedeniyle halk büyük coşku yaşamakta.

Covis salgını ve Pandemi ortamının son bulması ve havalarında güzel geçmesiyle, Sait Josseliler Başkanları Emir Kır ve Kabinesinin düzenledikleri etkinliklerde iki yıldan beri biriken streslerini atarak, adeta rahatlamaktalar.

İstihdam/Eğitim/Sosyal İşler/Uluslararası İlişkiler veTurizmden Sorumlu Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Birlikte Yaşam Günü’ etkinliğine, Başkan Emir Kır, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Chiristian Ndongala  Nkuku, Filistin Belçika, Lüksemburg ve Avrupa Birliği Temsilci Büyükelçisi Abdalrahim Alfarra, Saint Josse Belediye Başkan yardımcıları Sivil Toplum kuruluş Temsilcileri ve kalabalık Saint Josse halkı katıldı.

Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga yaptığı selamlama konuşmasında Büyükelçiler, belediye Başkanı ve Başkan Yardımcıları ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu anlamlı günde sizleri ağırlayarak, tüm renkleri, birarada bulundurmanın heyecanını yaşıyoruz. Geleneksel giyisileriyle, gelenek ve görenekleriyle kültürel değerlerini bizlerle paylaşarak, birlikte yaşamda birbirimize olan sevgi ve hoşgörünün portresini hep birlikte çizmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fırsatı bizlere veren Başkanımız Emir Kır’a da hususen teşekkür ediyorum” dedi.

Birlikte Yaşam Günü, Belediye Başkanı Emir kır başta olmak üzere Kongo Cumhuriyeti ve Filistin Temsilci Büyükelçileri, Saint Josse belediye başkan yardımcıları birlikte ’Barış İçinde Birlikte Yaşama Evrensel Bildirgesi’ni imzalandılar.

Başkan Emir Kır: ‘Dünya Birlikte yaşama gününde bir araya gelmektir’

Uzun zamandan beri Covid kuralları gereği toplumsal etkinlikler yapamıyorduk. Kuralların sona ermesiyle bizler de, halkımızla buluşacak etkinlikleri hayata geçirerek, halkımızla tekrar toplu olarak buluşmaya başladık. ‘Birlikte Yaşam projelerimiz çerçevesinde geçen hafta Türkiye, Bulgaristan ve Romanya, bu hafta da Fas, Kongo ve Filistin tanıtım gününde bir araya geldik.

Amacımız ‘Dünya Birlikte yaşama gününde bir araya gelmektir. Belediyemiz sınırlarında yaşayan çeşitli toplumlara mensup insanlarımızı bir araya getirerek, tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamaktır.

Ne mutlu bize ki dansları, gelenekleri mutfakları bir araya getirerek kültürel zenginliğe katkı sunmaktayız.

Bugün aramızda Kongo, Filistin büyükelçisi ve fas Temsilciler de vardı. Hep bir arada elele vererek oynadılar, birbirlerinin kültürlerini tanıdılar.

Bu arada tüm grupları ve vatandaşları biraraya getiren etkinliğe ev sahipliği yapan Başkan yardımcımız ve Dorah Ilunga’ya ve tüm katılımcılara çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fas, Filistin ve Kongo folklör ekiplerinin geleneksel giysileriyle sundukları birbirinden güzel gösterileri, alkışlarla karşılandı. Başkan ve Büyükelçiler de zaman zaman folklör ekiplerine eşlik ederek birlikte oyunlar oynadılar. Büyük sevinç ve coşkunun yaşandığı etkinlikte 3 ülkenin mutfağından davetlilere yapılan ikramlarla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com