~~8. TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI BELÇİKA FİNALİ SONUÇLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği'nin Koordinesiyle, yarışmanın fikir babası olan Gold Fm Program yapımcısı Sedat Gökçe (Esen Kalın)'nin her yıl hazırlayıp sunduğu, "¹8. Türkiye Bilgi Yarışması'nın finali sonuçlandı. GOLD FM'inde katkı sunduğu yarışmada Birinciliği Brüksel Bölgesi kazandı.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin Koordinesiyle, yarışmanın fikir babası olan Gold Fm Program yapımcısı Sedat Gökçe (Esen Kalın)’nin her yıl hazırlayıp sunduğu, ‹8. Türkiye Bilgi Yarışması’nın finali sonuçlandı. GOLD FM’inde katkı sunduğu yarışmada Birinciliği Brüksel Bölgesi kazandı.

Covid-19 nedeniyle ara verilen Yarışma, Brüksel’de bulunan TOBB Salonunda, Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışma programına T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri Öğrenciler ve Velileri katıldı.

Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Şükran Yücel’in sunum konuşmasıyla başlayan program, Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı.

Yapılan selamlama konuşmalarında Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz  ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş birer konuşma yaparak, “Türkçe’nin ve Bilgi Yarışmasının önemine dikkat çekerek, program yapımcısı Sedat Gökçe’ye ve programa katılan tüm öğretmen, Veli ve Çocuklara teşekkür” ederek yarışmacılara ‘başarı dileklerinde’ bulundular.

Oluşturulan Juri’de Dr. Lebriz Sönmez ve Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri Aylin Erdem, İsmail Uzun yer aldı.

Gold FM Program sunucusu Sedat Gökçe, kapalı zarflardaki hazırlanan 20 soruyu yarışmacılara sundu. Yarışmada sorulara cevaplar 12 saniyeyle sınırlandırıldı. Yapılan yarışma sonrası sonuçlar Juri tarafından açıklandı.

Final yarışmasına Belçika’nın Brüksel, Charleroi, Genk, Gent, Liege, Mons ve Namur bölgelerinden katılan yarışmacılar büyük heyecan yaşadılar.

Yarışmada Brüksel bölgesinden Ersan Demir ve Yusuf Erilli isimli öğrenciler sorulan 20 soruya tam cevap vererek, yarışma finalinde birinci oldular. Genk bölgesini temsilen yarışan Muhammed  Memduh Yurt, Rojin Üçkardeş 18 puanla ikinciliği, Namur bölgesini temsilen yarışan Ali Eren Özdil, Melisa Ede  17 puanla üçüncü oldu.

Yarışmada Liege bölgesi 16, Charleroi ve Gent bölgesi 15 ve Mons bölgesi 14  puan aldı.

Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve protokol üyeleri tüm yarışmacılar çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Finalde yarışan tüm öğrencilere içleri kırtasiye dolu okul çantalarının yanı sıra birinci gelen öğrencilere 200 euro para ödülü, ikinci gelen öğrencilere 100 euro para ödülü, üçüncü gelen öğrencilere ise 50 euro para ödülü hediye edildi.

Umut Deniz ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş, ‘8. Türkiye Bilgi Yarışması Finali'ne salonuyla katkıda bulunan TOBB’a, Sponsor olan iş insanı Muzaffer Güler’e, Star Discount’a, Gold Fm'e ve program yapımcısı Sedat Gökçe’ye plaketlerini takdim ettiler.

Program toplu resim çekimiyle son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com