Bencil Dev Tiyatro Gösterim İlgiyle izlendi

Anavatanlarından uzakta büyüyen Türk kökenli çocuklarımızın anadilleri olan Türkçeyi etkili ve kalıcı olarak öğrenmeleri ve dilimizin inceliklerine vakıf olabilmeleri için Türkçe ve Türk Kültürü derslerimizde etkinlik ve projelere sıklıkla yer veriyoruz.

Anavatanlarından uzakta büyüyen Türk kökenli çocuklarımızın anadilleri olan Türkçeyi etkili ve kalıcı olarak öğrenmeleri ve dilimizin inceliklerine vakıf olabilmeleri için Türkçe ve Türk
Kültürü derslerimizde etkinlik ve projelere sıklıkla yer veriyoruz.

Bu etkinliklerimizden biri olan ‘Bencil Dev’ isimli tiyatro oyunumuz, Müşavirlik öğretmenlerimizden Betül Kübra BAĞCE KARA tarafından Türkçe ve Türk Kültürü öğrencilerimizle birlikte 22 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 14.00’da Belçika Diyanet Vakfı’nın salonunda sergilenmiştir.

Açılış konuşmasını Eğitim Müşavirimiz Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş ile Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz’in yaptığı tiyatroda öğrencilerimizin değerler eğitimi ve doğaya karşı farkındalığının artması açısından oldukça başarılı bir çalışma olmuştur. Ağaçların olduğu bir bahçede geçen oyunda doğanın korunması, insan sevgisi, paylaşmanın önemi ve mutluluğu üzerinde durulmaktadır. Tiyatro 4 perdelik bir oyun olup yaklaşık 1 saat sürmüştür.

Oyunda 10 asıl ve 9 yardımcı oyuncu olmak üzere 19 öğrenci görev almıştır. Öğrencilerimizin kendilerini anadillerinde ifade etme, sahneye çıkıp rollerini gerçekleştirmek sureti ile medeni cesaret ve özgüven geliştirmeleri hususlarında tiyatro çalışması yapılması karakterlerinin gelişmesinde de önemli bir fayda sağlamaktadır.  Tüm öğrencilerimizin kendi metinlerini ezberleyip rolün verdiği duyguyu da yaşayarak seyirciye aktardıkları için hepsini tebrik ediyoruz.

Tiyatromuzun hazırlanması aşamasında öncelikle büyük fedakarlıkları olan öğretmenimiz Betül Kübra BAĞCE KARA’ya, velilerimize ve öğrencilerimize, oyunun sergilenmesi için bizlere salonlarını açan Belçika Diyanet Vakfı’na, gösterdikleri gayret dolayısı ile öğrencilerimize hediyelerin sunulmasında katkıları olan La Vertu Okulu yönetimine, Star Discount’a ve Sakarya Botanik’e teşekkür ederiz.  Sağlıklı ve güzel günler dileriz.