Corendon'un iptal edilen Belçika-Türkiye seferleri!

~Corendon'un ağustos, eylül ve ekim aylarında iptal edilen Hollanda-Türkiye seferlerinin ardından Belçika seferleri de belli oldu.

Corendon’un ağustos, eylül ve ekim aylarındaki bazı uçuşlarını iptal etme kararı alması üzerine hangi ülkede, hangi seferlerin iptal edildiği bilgisi de arka arkaya gelmeye başladı.

SonHaber’in Pazartesi günü yayınladığı iptal edilen Hollanda-Türkiye seferleri sonrasında Belçika’daki gurbetçilerimizin merakla beklediği iptal edilen seferlerin bilgisine ulaştık.

SonHaber’in  Skytrip acentesi yetkilisi Beyhan Güneş’ten elde ettiği bilgiye göre 20 Eylül’den 26 Ekim tarihine kadar iptal edilen seferler ve yolculara sunulan alternatif seferler şu şekilde:

İptal edilen seferler:

Salı günleri yapılan Brüksel – Eskişehir (XC 7083)
Çarşamba günleri yapılan Eskişehir – Brüksel (XC 7084)

Yolcuların seçebileceği alternatif uçuşlar:
20.09.2022 – 26.10.20 tarihleri arasında
Cuma günleri yapılan Brüksel – Eskişehir (XC 7085)
Cumartesi günleri yapılan Eskişehir – Brüksel (XC 7086)

Eskişehir dışında Belçika kalkış ve varışlı diğer Türkiye seferlerinde şuanda başka bir değişiklik veya sefer iptali yapılmadığı belirtiliyor. Ancak elde ettiğimiz bilgiye göre, yolcuların yine de uçuştan birkaç gün önce bileti satın aldığı acente veya direk Corendon ile irtibata geçerek son güncel durumu teyit etmesi gerekiyor.

Havalimanlarındaki sıkıntı Corendon’u da vurdu

Avrupa havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle oluşan kriz Corendon Airlines’ı da etkiledi. Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ağustos, eylül ve ekim aylarında yapılacak bazı turistik ve etnik uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

Yapılan iptaller konusunda açıklama yapan Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer ağustos, eylül ve ekim uçuşlarında turistik hatlarda yüzde 15, etnik hatlarda ise yüzde 25'inin iptal edildiği bildirdi.

Karaer açıklamasında Avrupa'da birçok havalimanında yaşanan personel yetersizliğinin, havayollarının operasyonlarında önemli aksaklıklara yol açtığı belirtti ve İptal edilen uçuş sayısını mümkün olduğunca düşük tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Karaer “Son dönemde birçok hava yolu gibi Corendon Airlines olarak karşılaştığımız problemler sebebiyle mağdur olan yolcularımızın yaşadığı olumsuz deneyim için içtenlikle üzülüyoruz.” dedi.

Uçuşları iptal edilen yolcuları mağdur etmek istemediklerini dile getiren Karaer, “Bu zorlu dönemde yolcularımızın uzun zamandır bekledikleri tatili kaçırmamaları için alternatifler sunmaya çalışacağız. Elimizde olmayan sebeplerle yolcularımıza yansıyan bu aksaklıklar yüzünden çok üzgünüz. Yolcularımızın bu olumsuz koşullardan mümkün olduğunca az etkilenmesi için tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yürüterek en iyi çözümleri sunmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

https://www.sonhaber.eu/corendonun-iptal-edilen-belcika-turkiye-seferleri?fbclid=IwAR2fy8eTd3qR1DW8ZCG6xEScLBZd-5-gOkI3WO86IStiAk3U3_8ElToIYvA