~~AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DEKİ AŞURA YÜRÜYÜŞÜNDE BRÜKSEL SEMALARINDA "˜LEBBEYK YA HÜSEYİN!...' NİDALARI YANKILANDI

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)'ın sevgili torunu, İmam Ali (a.s) ve Hz. Fatıma' (s.a)nın sevgili evlatları, İmam Hasan' (a.s)'ın kardeşi Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Aşura Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’ın sevgili torunu, İmam Ali (a.s) ve Hz. Fatıma’ (s.a)nın sevgili evlatları, İmam Hasan’ (a.s)’ın kardeşi Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Aşura Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Brüksel’de yaşayan Türkiyeli, Iraklı, Azerbaycanlı, Afganistanlı, İranlı Pakistanlı, Suriyeli ve Lübnanlı Ehlibeyt dostları yürüyüş öncesi Kuran ve mersiyeler okuyup, sine vurup dualar ettiler.

Ehlibeyt Alimler güvenlik güçleri ve Belçikalı merak eden vatandaşları Fransızca günün anlam ve önemi hakkında bilgilendirdiler.

İnsanların izin sezonunda olmasına rağmen yaklaşık 500 Ehlibeyt dostu,  Selavatlar getirerek, ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’, ‘Lebbeyk Ya Ali’, Lebbeyk Ya Ebulfez, ‘Lebbeyk Ya Aliekber’, ‘Lebbey Ya Aliasger’, ‘Lebbeyk Ya Zeynep’ nidalarıyla yürüyen Ehlibeyt dostları Belçikalılarca dikkatle izlendi.

Çeşitli Ehlibeyt Camii Alimleri, dernek Başkanları ve cemaatlerinin katıldığı yürüyüşe Kadın ve çocuklarda destek verdi.

Laken Ehlibeyt Mescidi Alimi Ramil Kahramanoğlu ve  Cemaati’de her yıl olduğu gibi bu yılda Yürüyüşte yerlerini aldılar.

Ehlibeyt dostlarının gerçekleştirdiği Yürüyüş olaysız bir şekilde belirlenen güzergahta tamamlandı.

İzinli Yürüyüşte Belçika Emniyet güçlerinin son derece saygılı ve dikkatli davranışları takdire şayandı.

*****************

Belçika Aydın haber olarak böylesi anlamlı ve güzel bir yürüyüşü gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.