~Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş heyetiyle birlikte Brüksel'de...

~Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iadeyi ziyaret ve bir dizi görüşme yapmak üzere, bir heyetle Brüksel'e geldi.

~Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iadeyi ziyaret ve  bir dizi görüşme yapmak üzere, bir heyetle Brüksel’e geldi.

Bilindiği gibi Brüksel Hükümeti Başbakanı (PS) Rudi Vervoort ve heyeti geçen yıl İstanbul ve Ankara belediyesini ziyaret ederek bir çok konuda ikili anlaşmalar imzalamışlardı.

Başkan Yavaş ve beraberindeki heyet önce Belçika’nın Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı (PS),Rudi Vervoort’a bir iadeyi ziyarette bulundu.

Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı (PS),Rudi Vervoort geçtiğimiz yıl ekim ayında Ankara’ya gitmiş başta Belediye Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere çeşitli görüşmelerde bulunmuştu. Şimdi ise her iki tarafın gelecekte biletaral anlaşmalar için ilk adımları atmak istedikleri belirtildi. Bu ziyarette daha önce yapılan ön görüşmelerde öne çıkan eşit haklar, istihdam, ekoloji, ürbanizm gibi konuların somutlaştırılması bekleniyor.

Başbakan Rudi Vervoort kabinesinden yapılan açıklamada bu ziyarette Ankara Ticaret Odası yöneticileri de heyet arasında bulunduğu ifade edildi.