~~BRÜKSEL BAŞKONSOLOSU UMUT DENİZ'DEN BRÜKSEL EHLİBEYT KÜLTÜR MERKEZİ YÖNETİMİNE İADEYİ ZİYARET

Başkonsolos Deniz ilk olarak "˜Brüksel/Laeken'de bulunan "˜Brüksel Ehlibeyt İnanç ve Kültür merkezine bir iadeyi ziyaret gerçekleştirdi.

Belçika’nın çeşitli bölgelerde hizmet veren ‘Ehl-i Beyt Kuruluş Temsilcileri’ Mart ayında Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz’i makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında kendisini bilgilendirmişlerdi.

Nezaket ziyaretinde, Brüksel Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkanı İsmail Dorbar, Mons Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkanı İmamettin Salaz, Genk Brüksel Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkan Yardımcısı Zeki Ural, Charleroi Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkanı Mehmet Ali Kocadağ, Beringen Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkan yardımcısı Timur Demirci ve Gazeteci Celil Gündoğdu'dan oluşan heyeti, sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan Başkonsolos Deniz, ziyaretten duyduğu ‘memnuniyeti’ dile getirerek, davetlilere çalışmaları ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür etmişti.

Başkonsolos Deniz ilk olarak ‘Brüksel/Laeken’de bulunan ‘Brüksel Ehlibeyt İnanç ve Kültür merkezine bir iadeyi ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyarette Başkonsolosu Brüksel Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkanı İsmail Dorbar ve Yönetim kurulu üyeleri, Mescid İmamı Ramil Kahramanov yanında, diğer bölgelerde bulunan Kurum Başkan ve temsilcileri karşıladı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Başkonsolos Deniz, “ziyaret amacının tanışma ve bilgilendirme olduğunu ifade ederek, başkonsolosluk olarak buradaki vatandaşlarımızla tanışmak onların kurumumuz ile ilgili vatandaşlık sorularına cevap vermek ve onları bilgilendirmek adına zaman zaman bu tür ziyaretlerimiz olmakta.

Mart ayında bizleri ziyaret etmenizden dolayı, bizlerin de sizlere iadeyi ziyarette bulunma amacıyla biraradayız. Samimi karşılamanızdan ve sizlerle tanışmaktan dolayı son derece mutluyum.

Sizlerin de dahil olduğu ‘Belçika Türk Toplumu’nun tüm üye ve kuruluşlarının toplum olarak başarıları, hizmetleri ve entegrasyona katkıları bizleri memnun etmekte.

Başkonsolos Deniz, "Belçika Türk İlişkilerinin 185 yıllık bir geçmişi var, Türk Toplumunun da neredeyse 60 yıllık Belçika’ya göç serüveninin 60 yılı kutlanacak. Tarihi dostluğa dayalı geçen sürede toplumumuz çok büyük yol alarak, bugüne kadar gelmiştir. Belçika hükümetlerinin toplumumuza yönelik engin hoşgörüsü bizlerin takdiri olmuştur.

Samimi ve sıcak dostluk ilişkileri yönetimler arası ilişkilerle devam etmiştir, etmeye de devam edecektir. Elbette bu dostluk ilişkilerinde bu güzel ülkede büyük bir uyumla yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın da  büyük katkısı vardır. Sizlerin kendi kültür ve inançlarını koruyarak, bu ülkede barış ve kardeşlik içerisinde yaşamanızdan dolayı mutluyuz. Bizler Konsolosluk hizmetleriyle her zaman yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Toplumumuzun tüm bireylerinin örnek vatandaşlar olarak Belçika toplumuna her alanda başarılı katkıları devam ediyor. Özellikle gençlerimizin en iyi eğitimleri alarak, eğitimli vatandaşlar olarak toplumsal sürece katılımları önemlidir. Bizler birlik ve beraberliğimizle Belçika Türk Dostluğuna her anlamda katkı sunmalıyız” dedi.

Brüksel Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkanı İsmail Dorbar ise, yaptığı konuşmada: “Sayın Başonsolosum sizi aramızda görmekten şahsım yönetim kurulumuz ve tüm Cemaatimiz adına memnun olduk. Bizler burada toplumumuzun inançsal sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktayız. Güzel Belçika’da yaşamaktan ülkemizin temsilcileri olarak’da sizleri aramızda görmekten, ve iadeyi ziyaretinizden dolayı, son derece memnun ve mutluyuz. Hoş Gelmişsiniz”dedi.

Başkonsolos Umut Deniz vatandaşların kendisine yönelik soruları cevaplamasıyla program devam etti.

Program sonrası Başkan Dorbar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkla İlişkiler İletişim Başkanı Halil Gönültaş’ın kendisine kitap takdimi ve Hatıra görüntülerle ziyaret sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com