~~BRÜKSEL YENİ BÜYÜKELÇİSİ BEKİR UYSAL BASIN MENSUPLARIYLA TANIŞTI

Büyükelçi Bekir Uysal, 16 Kasım 2022 tarihinde Büyükelçisi olarak Belçika Kralı Philippe'e güven mektubunu sunarak görevine başlamıştır.

Büyükelçi Bekir Uysal, 16 Kasım 2022 tarihinde Büyükelçisi olarak Belçika Kralı Philippe’e güven mektubunu sunarak görevine başlamıştır.

Güven mektubu sunma töreninin ardından Kral Philippe ile Büyükelçi Bekir Uysal başbaşa bir görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede, Büyükelçi Uysal, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kral Philippe’e selamlarını ve kendilerini Türkiye’ye davetlerini iletmiştir. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel sorunlar hakkında Kral’a bilgiler veren Büyükelçi Uysal, göç ve bölgesel olduğu kadar küresel güvenlik boyutunda da gözlemlerimizi Kral’a aktarmıştır.

Görüşmede, iki müttefik olan ülkelerimiz arasında süregelen mevcut güçlü ilişkilerimizin devamlılığı yönünde karşılıklı kararlılığın üzerinde durulmuştur. Bu vesileyle Büyükelçi Uysal, Kral Philippe’e Belçika’da yerleşik Türk toplumunun sosyal hayata tam uyum sağlamadaki üstün çabalarına değinerek bu konuda vatandaşlarımızın oldukça başarılı olduğunu ve yetişmiş insan gücümüze güvendiğimizi belirtmiştir.

Kral Philippe, Belçika’da mukim Türk toplumu hakkında olumlu değerlendirmelerde bulunurken, defalarca gittiği ülkemizin doğal güzelliklerini iyi bildiğini ve halkımızın misafirperverliğine yakından tanık olduğunu dile getirmiştir.

17 Kasım 2022 tarihinde Büyükelçi Bekir Uysal, Büyükelçilik Dursun Aksoy toplantı salonunda Belçika yerel Türk basını mensuplarıyla bir araya gelmiştir.

www.belcikaaydinhaber.com