DÜZCE 5,9 DEPREMLE SARSILDI

SÖZCÜ ekibi depremin yaşandığı Düzce'de vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar deprem anında yaşadıklarını anlattı. Eşiyle birlikte geceyi dışarıda geçiren Fatoş İlhan "Ben o an ölüyorum sandım. Balkondan atlamaya kalktım" derdi. Fikret Akman 1999 depreminden sonra kentte hiçbir şeyin değişmediğini belirtti.

SÖZCÜ ekibi depremin yaşandığı Düzce'de vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar deprem anında yaşadıklarını anlattı. Eşiyle birlikte geceyi dışarıda geçiren Fatoş İlhan “Ben o an ölüyorum sandım. Balkondan atlamaya kalktım" derdi. Fikret Akman 1999 depreminden sonra kentte hiçbir şeyin değişmediğini belirtti.

~Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem nedeniyle kentteki bazı binalar hasar aldı.

Gaziantep Caddesi'ndeki iki katlı bir ev kısmen yıkıldı. Depremin ardından AFAD ve Kızılay, bölgeye giderek vatandaşlara yardım malzemesi dağıttı.

Düzceliler geceyi dışarıda geçirdi. Fırat Fıstık, Batuhan Serim ve Ali Selim Yamanlı’dan oluşan SÖZCÜ ekibi Düzce’de gelişmeleri yerinden takip etti, depremin yaşandığı yerdeki vatandaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşlar deprem anında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“BEN O AN ÖLÜYORUM SANDIM”

Fatoş İlhan: “Ben o an ölüyorum sandım. Balkondan atlamaya kalktım. Ben ilk defa böyle bir şey yaşadım. Evimde vitrinlerim yıkıldı. Ayağa kalktığımda ben devrildim. Anlatılacak gibi değil yani. Çok berbat bir duygu Allah kimseye yaşatmasın. 3 saattir buradayız.”

“1999 DEPREMİNDE 3 SAAT ENKAZ ALTINDA KALDIM”

Bülent İlhan: “Oturduğumuz bina 5 katlı. Ben uyuyordum, eşim uyandırdı beni. Bayağı bir sallandık. Eşyalarımız tamamiyle gitti. Ben 1999 Düzce depreminde de 3 saat enkaz altında kaldım. Böyle bir depremle bir daha karşılaşmak üzücü. Çok zor çünkü bu şartlar. Bir nevi tecrübemiz var ama yine korku çok büyükmüş. Eşim daha önce böyle bir şey yaşamadı. Onun korkusu bana göre çok fazla.”

“DEPREME UYKUDA YAKALANDIĞIMIZ İÇİN DAHA ÇOK KORKTUK”

Çocuğuyla birlikte geceyi dışarıda geçiren Fatih Çakmakçı: “Uykuda yakalandık. Çocuğumuzu kucağımıza aldığımız gibi indik aşağıya. Ardından battaniye falan almak için eve girmem gerekti onları aldım. Sabah gün ışıdığında tekrar girdim çocuğun mamasını falan almak için…Onun dışında yardım ekipleri Kızılay geldi. Deprem anından beri buradayız. Binamızın merdiven boşluklarında alçılar dökülmüştü. Binamız yeni kolonlarda falan bir şey yok. 1999 depremini 12 yaşındayken yaşadım. O zaman akşamüstü ayaktaydık, ama bu depremi gece yakalanınca uykudan uyandığımız için daha çok korktuk.”

“1999 DEPREMİNDEN SONRA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

Fikret Akman: “İkinci depremi yaşıyorum. 1999 yılında İstanbul'daydım. Burada bu sefer depreme kendi evimde yakalandım. Deprem toplanma alanları yok. Her depremde vatandaşlar burada veya parklarda toplanıyor. 1999 depreminden sonra hiçbir şey değişmedi. Yine eskisi gibi binalar 5-6 katlı. Aslında burasının 2 kattan yukarı olmaması lazım. Çünkü zeminin altı su dolu.”