Siyer-i Nebi yarışmasına kayıtlar devam ediyor!

- Avrupa Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen ve Avrupa'da ilk defa düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması için kayıtlar devam ediyor.

- Avrupa Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen ve Avrupa’da ilk defa düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması için kayıtlar devam ediyor.

Avrupa’da 20’den fazla bölgede faaliyetlerine devam eden Avrupa Gençlik Derneği, bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması için kayıtların devam ettiğini duyurdu. 13 – 19 yaş grubu liseli öğrenciler için düzenlenecek olan yarışmanın ilk ayağı için kayıtlar 10 Şubat’ta sona erecek.

19. yüzyılda yaşamış, dönemin önde gelen bilim ve devlet adamlarından Ahmet Cevdet Paşa’nın “Son Peygamber: Hz. Muhammed (SAV)” kitabından hazırlanacak olan sorular ile yapılacak yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin kayıt olmak için efendimizinyolunda.com internet sitesine girmeleri yeterli. Sitede yapılacak kayıt işleminden sonra, yarışma kitabı öğrencilerin belirttiği adrese ücretsiz şekilde gönderilecek.

- Kayıt ol, kitap evine gelsin!

“Kaybedeni olmayan yarışma!” sloganı ile düzenlenecek olan yarışmanın koordinatörü Avrupa Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Matiloğlu, “Yarışmamız ile ilgili ilk duyuruyu yaptıktan sonra birçok yerden tebrik ve teşekkür telefonu, mesajı aldık. Derneğimizin birçok yönde yapmış olduğu gençlik çalışmalarına yeni bir rota çizilmesinden ötürü, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız bizlere farklı platformlarda memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yarışmamızın düzenlenme amacının Peygamber Efendimiz’in (SAV) örnek hayatını Avrupa’da eğitim hayatını devam ettiren ortaöğretim öğrencilerimize öğretmek için bir vesile olması olduğunu belirtmiştik. Avrupa’da İslam’a karşı yapılan menfur saldırılardan sonra yaptığımız bu çalışmanın önemini çok daha iyi anladık ve çalışmalarımızı çok daha sıkılaştırdık. Yeni bir dünyada hak nizamın tesis edilebilmesi adına yetiştirmek istediğimiz kararlı, bilgili, inançlı ve çalışkan neslimiz için her türlü imkânımızı zorluyor, her bölgeye, ülkeye ve şehre girmeye gayret ediyoruz.

‘Kayıt ol, kitap evine gelsin!’ sloganı ile başlattığımız çalışmamıza teveccüh çok fazla. Avrupa’nın birçok yerinden yarışmamıza kayıtlar için başvuruları alıyoruz. Online bir sınav yapacağımız için öğrencilerimiz çok daha rahat hareket ediyorlar. Yarışmamızın son kayıt tarihinin 10 Şubat, sınav tarihimizin ise 19 Mart olarak belirlendiğini bildirmiştik.

Bu minvalde, tüm genç kardeşlerimize diyoruz ki, kaybedeni olmayan bu yarışmaya kayıt olmakta gecikmeyin. Buradan şunun da sözünü vermiş olalım ki, bu yıl ilk defa düzenlenecek olmasına rağmen bu derece rağbet gören bir yarışma olduğundan dolayı, önümüzdeki yıl bu yarışmamızı Türkçeden başka dillerle de yapmaya karar verdik. Böylece rahmet peygamberi Hz. Muhammet’in (SAV) örnek hayatını öğrenmek isteyen tüm gençlerimize de bir kapı açmış olmak istiyoruz.

Yarışmamızla ilgili bilgi almak, destek olmak isteyen vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin tek yapmaları gereken efendimizinyolunda.com sitesini ziyaret etmek. Bu minvalde, yarışmamızın gerçekleşmesi adına maddi & manevi her türlü desteği veren gönüldaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz.”