RAHMET AYI RAMAZAN HOŞ GELDİN

Rahmet, bereket ve dayanışma ayı olan Ramazan hoş geldi. Tüm inananlara hayırlı ramazanlar diliyoruz.

Rahmet, bereket ve dayanışma ayı olan Ramazan hoş geldi.  Tüm inananlara hayırlı ramazanlar diliyoruz.

Ramazan ayının her saati, her dakikası kısaca her anının bereketlerle dolu olduğunu manasıyla bir müşahede edebilseydik her şey çok daha farklı olacaktır. Bu ayda bir ayet okumaya verilen sevap diğer aylarda Kuran hatmetmeyle eşdeğer tutulması ilahi ziyafet değil de nedir? Allah cümle inananlara Ramazan ayının bereketlerinden yararlanmayı nasip etsin.

Bir rivayette ”Kulun Allah indindeki en kötü hali karnının dolu olduğu zamandır.”Bu durumu kendimizde test edebiliriz.Şöyle ki, karnımız doluyken ruhaniyet ve maneviyat, manevi idrak ve anlayışımız da az olmaktadır. Ama aç iken oruçlu iken kuran tilavetinden, dua Allah zikrinden büyük lezzet almaktayız.Çünkü insan aç haliyle Allah’a daha yakın olmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki dolu karın hem bedeni hem de ruhumuzu çok fazla zahmete düşürmektedir. Açlıkta insan ölümü hatırlamakta, şehvani duyguları dizginlemekte, kalp huşu, yumuşaklık ve huzur bulmaktadır.

Rahmet, bereket ve bağış ayı olan Ramazan ayının sırrı açlıktadır.Açlık manevi dünyanın kapısıdır.Rabbimiz biz kullarına oruç tutmayı farz etmekle büyük ihsanda bulunmuşlardır. Dikkat edileceği gibi bu mübarek ayın ilk gününden son gününe kadar şehvetler ve nefsani istekler azalmakta insan büyük manevi iç huzur bulmaktadır. Diğer aylarda gün içinde hep midemizi düşünürken bu ayda her günün içinde Allah düşünülerek tarifi mümkün olmayan iç huzurun tadı çıkarılmaktadır. Öyle ki ilk bir iki günün alışma sürecini atlattıktan sonra bu günlerin hiç bitmemesini arzulayacağız.

Hayırlı bir ramazan geçirmeniz dileğiyle..