BİNDUS'UN "˜SULTAN DER MAANDEN' ADLI MUHTEŞEM ORGANİZASYONA BİNLER AKTI

Belçika'nın tanınmış üst kuruluşlarından olan Bindus'un Antwerpen Expo'da her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak organize ettiği "˜Sultan Der Manden 'adlı kültürel aile festivaline bu yılda binlerce kişi aileleriyle birlikte katıldı.

Belçika’nın tanınmış üst kuruluşlarından olan Bindus’un Antwerpen Expo’da her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak organize ettiği ‘Sultan Der Manden ’adlı kültürel aile festivaline bu yılda binlerce kişi aileleriyle birlikte katıldı.

Bindus Başkanı Hikmet Çakır’ın öncülüğünde, Selamet Belkıran’ın Koordinatörlüğündeki ekip, binleri ağırlayarak, onlara Ramazanın maneviyatını yaşattılar. Belçika başta olmak üzere Almanya, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa’dan da katılımcıların olduğu programa ilgi hayli büyüktü.

Büyük emekler harcanarak, Expo’nun en büyük 2 nolu salonda çeşitli STK ve ticarilerin oluşturduğu 110 stantta ürün satışları yapılıp, hizmetler tanıtıldı. En renkli stant ise ‘Eminönü Balıkçısı’ adlı stanttı.

Davetli binlerce kişi bir taraftan Ramazan ayı görselleriyle hatıra görüntüler alıp, konser ve panelleri izlerken, diğer taraftan da oluşturulan stantlardan alışveriş yapmanın keyfini yaşadılar. Çocuklar ise, kendileri için oluşturulan oyun ve gösteri parkurlarında gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşadılar.

Programın en ilgi çeken yanı ise Mevlevi gösterimi oldu. Mevlevi semahı gösterisini özellikle Belçika ve yabancı ülke davetlileri yakından izleyip alkışlarla duygularını dile getirdiler. Ülkemizde meydana gelen deprem nedeniyle, ağırlaştırılmış müziklere yer verildi.

Tanınmış sosyolog ve psikolog Harun Serkan Aktaş’ın verdiği seminer ilgiyle izlendi. Belçika’da yaşayan değişik kültürlere mensup, folklor gruplarının sahne aldığı programda renkli anlar yaşandı.

İlk günkü programda Ezan’ın okunmasıyla birlikte, binlerce davetli büyük huşu içerisinde iftar etmenin mutluluğunu yaşadılar.

7-8-9 Nisan’da devam edecek olan programların bugün, ikinci gün etkinlikleri gerçekleştirilecektir. Herkesin bu özel programa ailece katılması çocuklarımızın kültürel ve inançsal değerlerimizi tanıması açısından önemlidir.

Bu güzel organizasyona imza atan başta Bindus başkanı Hikmet Çakır ve başarılı ekibine çok teşekkür ediyoruz. www.belcikaaydinhaber.com