BİNDUS 'SULTAN DER MAANDEN' ADLI MUHTEŞEM ORGANİZASYONUYLA TARİH YAZIYOR

Belçika'nın tanınmış üst kuruluşlarından olan Bindus'un Antwerpen Expo'da her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak organize ettiği "˜Sultan Der Maanden 'adlı kültürel aile festivalinin ikinci gününde da siyasiler ve binlerce kişi katılım sağladı.

Belçika’nın tanınmış üst kuruluşlarından olan Bindus’un Antwerpen Expo’da her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak organize ettiği ‘Sultan Der Maanden ’adlı kültürel aile festivalinin ikinci gününde da siyasiler ve binlerce kişi katılım sağladı.

BİNDUS Başkanı Hikmet Çakır’ın öncülüğünde başarılı Koordinatör Selamet Belkıran ve Bindus ekibi Belçika’da düzenledikleri etkinlikleriyle adeta tarih yazıyorlar. ‘Sultan Der Maanden ’adlı kültürel aile festivalinin ikinci günüde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

İkinci günkü etkinliğe siyasilerin katılımı da dikkat çekiciydi. İkinci gün programına başta T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Anvers Belediye Başkanı  Bart DE Wever, Ecolo Eski Başkanlarından Meyrem Almacı, Meclis Üyesi Engin Özdemir, Siyasetçi Dr. Sevilay Altıntaş,  Funda  Oru olmak üzere çeşitli partilerden siyasetçiler ve STK Temsilcileri katıldı

Etkinlikler bölümünde sırasıyla Çocuklara yönelik etkinlik yapan PON PON Grubu, Bulgar Dans Grubu,  Ustad İsmail Erdoğdu başkanlığında Beringen Müzik Saz Grubu, Nergiz Şahin, Ülkü Dursun Şiir dinletisi, Semazen gösterimi, Sanatçı Emine Tokail ve grubu Ayal sahne alarak, gösteri, şarkı, türkü ve şiirleriyle geceye renk kattılar. Gece de Bütünsel nefes Eğitmeni Yurdagül Cengiz’de bir sunum yaptı.

Programda bir konuşma yapan Belediye başkanı Bart De Wever bir selamlama konuşması yaparak, “Hepinizi selamlıyor Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Muhteşem bir organizasyon ve muhteşem bir kalabalık var. Şehrimizde bu gibi güzel etkinlikler her açıdan önemli. Ben özellikle bu güzel organizasyonu gerçekleştiren BİNDUS Başkanı ve ekibini kutluyor ve teşekkür ediyorum.

 “Yakın zamanda Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen depremlerde yaşamlarını yitirenler ve yaralananlardan dolayı tekrar başsağlığı ve geçmiş oldun dileklerimi sizlere ve Türk makamlarına iletiyorum. Depremde genelde Belçika, özelde Antwerpen olarak yardımlarımız oldu. Ülkemiz ilk günden beri hem Belçika’da hem de Türkiye’de organize olarak, buradaki Türk vatandaşlarımızla birlikte deprem bölgelerine yardımlar ulaştırdık. Ülkemiz deprem bölgesine, arama kurtarma ekipleri göndermenin yanında, bir tanede Sahra hastanesi kurdu. Burada yaralananların yaraları sarılıp tedavileri yapıldı” dedi.

Belçika genelinden, Almanya, Hollanda ve Fransa’dan katılımların olduğu etkinlikte, davetliler Ezan’ın okunmasıyla toplu iftar ederek, depremlerde yaşamlarını yitirenleri rahmet dualarıyla andılar.

Tarihe not düşme adına bizlere tarihi günler yaşatan BINDUS Başkanı Sayın Hikmet Çakır’ın şahsında tüm BINDUS ekibini ve gönüllülerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. www.belcikaaydinhaber.com