"˜23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Brüksel'de coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocukları nezdinde tüm Dünya çocuklarına hediye ettiği "˜23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' yurt içi ve Yurt Dışı temsilciliklerinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocukları nezdinde tüm Dünya çocuklarına hediye ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ yurt içi ve Yurt Dışı temsilciliklerinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği, Eğitim Müşavirliği’nin Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan TOBB Brüksel Ofisinde organize ettiği  ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinliğine ilgi hayli büyüktü.

Eğitim Müşavirlik yetkilileri ve Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerinin hazır bulunduğu programa, Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, NATO Büyükelçi Z. Levent Gümrükçü, KKTC Temsilcisi Büyükelçi Ayda Soylu, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, TMR Başkanı Tümgeneral Göksel Kâhya, Diplomatik misyon temsilcileri, Askeri erkan ve STK temsilcileri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Çocukların aileleriyle katıldığı etkinlik, öğrenci sunucuların program akışını okumasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte okunmasıyla başladı.

BÜYÜKELÇİ UYSAL: “MİLLİ VE DİNİ BAYRAMLARIN AYNI GÜNE DENK GELMESİYLE ÇİFTE BAYRAM KUTLUYORUZ”

Ramazan Bayramının ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nın aynı güne denk gelmesiyle çifte bayram yaşandığına vurgu yapan Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, "Başarılarından, geleceğe dupduru bakışlarından ve milli ruh hallerinden onur duyduğumuz, göğsümüzü kabartan sevgili çocuklar, Bundan tam 103 sene evvel Egemenliğin kaynağı tartışmalarına bir son vererek,  “Egemenliğin kayıtsız şartsız halka, millete ait olduğunun” bir mührü olarak TBMM'nin kuruluşunu dünyaya ilan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, sevgiyle, özlemle anıyoruz.

Bugünün önemini tüm dünya halklarının ve dünya çocuklarının daima hatırda tutması için bir bayram olarak öncelikle kendi ülkemizin çocuklarına sonra dünya çocuklarına bir bayram olarak telakki edip, bunu bütün dünyaya ilan ederek, o ana kadar hiç bir devlet adamının görmediği ileriyi görerek, eşsiz bir misyonla bu bayramı çocuklara hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Niçin? Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar bizim dünyamızın, ülkemizin, insanlığın ışıklarıdır. Çünkü çocuklara böyle bir bayram hediye edilir. O güne kadar hiç bir örneği yok. Çünkü çocuklar dupduru kalpleriyle, geleceğe olan eşsiz bakış açıları ve herkesin sevdiği canlı hazinelerin en güçlü timsalleri olarak bizim istikbalimizdir.

Bunu bildiği için Mustafa Kemal Atatürk, bugünü tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak hediye etti. Onların başarıları bizim gurumuz, bizim iftiharımızdır. Onları daima bizim önceki kuşaklarımızdan kendimize miras kalan ülkemizi, bağımsızlığımızı, milletimizin bekasını koruyacak, ortak değerlerimize sahip çıkacak şekilde yetiştirme biz büyüklerin boynunun borucudur" diyerek,  çocukların bayramını kutladı.

Belçika’nın çeşitli bölgelerinden gelen çocukların birbirinden güzel gösteri, folklor oyunları ve çocukların okudukları şiirler davetlilerce büyük alkış aldı program sona erdi.

Büyükelçi Bekir Uysal ve Öğretmenlerde, sahnedeki selamlama ve veda şarkıları söyleyen öğrencilere ellerindeki bayraklarla eşlik ettiler.

Davetliler ikramlar eşliğinde kurulan stantta çocukların yaptıkları ve boyadıkları resim ve tabloları incelediler.

Belçika Aydın Haber olarak, tüm Öğrencilerimizin ve Çocuklarımızın ’23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.’

www.belcikaaydinhaber.com