BELÇİKA'DA TÜRKİYE SEÇİMLERİ İÇİN OY VERME İŞLEMİ BUGÜN BAŞLADI

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde geri sayım sürüyor. Bu kapsamda yurt dışında, gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlıyor. 75 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturulurken, oy verme işleminin başlayacağı tarih yurt dışında yaşayan seçmenler tarafından mercek altına alındı. İşte 2023 genel seçimleri yurt dışında oy kullanma işleminin başlayacağı tarih... Belçika'da bugün 29 Nisan'da başlayan oy verme işlemi 7 Mayıs günü sona erecektir.

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde geri sayım sürüyor. Bu kapsamda yurt dışında, gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlıyor. 75 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturulurken, oy verme işleminin başlayacağı tarih yurt dışında yaşayan seçmenler tarafından mercek altına alındı. İşte 2023 genel seçimleri yurt dışında oy kullanma işleminin başlayacağı tarih...

Belçika'da bugün 29 Nisan'da başlayan oy verme işlemi 7 Mayıs günü sona erecektir. Brüksel, Antzerpen ve Hasselt'te kurulacak sandıklarda vatandaşlar oylarını kullanacaklardır.

Brüksel ve Antwerpen'de oy verme işlemi saat 'de 09:00'dan- 21:00'e kadar sürerken Hasselt'te: Saat 'de 09:00'dan- 18:00'e kadar sürecektir.