BEIGDER'DEN BAŞKAN EMİR KIR'A BİLGİLENDİRME ZİYARETİ

Kısa adı BEIGDER olan "˜Belçika Iğdırlılar Derneği' Kurucu Yönetim Kurulu Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'a bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

Kısa adı BEIGDER olan  ‘Belçika Iğdırlılar Derneği’ Kurucu Yönetim Kurulu Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’a bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

BEIGDER Kurucu Yönetiminden Başkan Celil Gündoğdu (Gazeteci), Sekreter Sevinç Gürçam (Fransızca-Flamanca) Tercüman ve Tolga Ersoy İletişim, Eğitim, sosyal ve kültürden sorumlu (Akademisyen ve İşadamı)’ından oluşan heyeti makamında karşılayan Başkan Emir Kır, davetlilerini sıcak bir şekilde karşılayarak, Dernek yöneticilerine teşekkür ederek, kuruluşlarından dolayı, tebrik dileklerinde bulundu.

BEIGDER Başkanı Gündoğdu’ Belediye Başkanı Emir Kır’a, “kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür” ederek, dernek çalışmaları ve kuruluş amaçlarını geniş bir şekilde anlatarak, Başkan Kır’a amaçları içeren bir faaliyet dosyası takdim etti.

BEIGDER BAŞKANI GÜNDOĞDU “BİZ ALIŞILMIŞ DERNEKLERDEN FARKLI OLARAK, ÇALIŞMALARDA BULUNACAĞIZ”

Gündoğdu yaptığı konuşmada “Sayın Başkanım ‘Belçika Iğdırlılar toplumu’ olarak uzun yıllardan beri Belçika’da inançsal kurumlarla faaliyetlerini sürdürmektedir. Ancak genel anlamda çok fonksiyonlu tüm Belçika’daki Iğdırlıları ki, 6 bine yakın bir kitleyi tek çatı altında toplayarak yardımlaşma, dayanışma, yanında bilgilendirme, eğitsel, sosyal, kültürel ve katılımcı bir anlayışla, Belçika Barış ortamına katkı sunma adına bu derneği oluşturduk.

Genelde ferdi anlamda yaşayan insanlarımızı BEIGDER altında toplayarak, daha organizeli düzenli ve disiplinli çalışmalarla uyuma katkı sunacak faaliyet ve etkinliklerle toplumumuzu daha saygın, daha donanımlı ve topluma yararlı kişiler olarak yetiştirme adına yola çıkmaktayız.

Amacımız kaliteli bir toplum oluşumuyla hem ülkemizi Belçika’da, hem de Belçika’daki toplumumuzu Anadolu ve diğer ülkelere tanıtma adına dostluk köprüleri kuracağız.

Bizler alışılmış dernek anlayışının ötesinde, farklı ve multi kültürel anlayışla daha güzel hizmetler vermek için yola çıktık. Bize göstermiş olduğunuz yakın ilgi, alaka ve desteğe şimdiden çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN KIR: “DERNEKLEŞMENİZDEN DOLAYI MUTLU OLDUM, BAŞARILAR DİLİYORUM”

Başkan Kır, yaptığı konuşmada. Ben yıllardan beri Belçika Iğdır toplumunu yakından takip etmekle birlikte birçok Iğdırlıyla dostluk ilişkilerim uzun yıllara dayanmakta. Ben Belçika Iğdır toplumundan yakın ilgi ve destek gördüm. Belçika’daki Iğdırlılar inançsal anlamda değişik bölgelerde bulunmaktaydı.

Daha kapsamlı bir STK olarak geniş anlamlı çalışma ve hizmetlerde bulunacak olan BEIGDER ‘Belçika Iğdırlılar Derneği’nin oluşumunu büyük bir mutlulukla karşılamaktayım. İnanıyorum ki bu dernek hem kendi toplumunun birlik ve beraberliğini tesis edecek, hem de yapacağı sosyal, kültürel dayanışma anlamında hayırlı hizmetlerde bulunacağını söyleyebilirim. Hem Belçika kültürü hem de Yöresel kültürlerinin tesisi ile Belçika barış ortamına büyük katkılarda bulunacaklarını düşünüyorum.

Bu konuda hem şahsım, hem de Belediye olarak topluma uyum ve barışa yönelik yapacağınız etkinlikler ve projelerinize katkı sunabiliriz. Belçika’nın multi kültürel yapısına Belçikalı Iğdırlılar olarak olumlu çalışmalarda bulunacağınıza inanıyor, başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.

Sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen görüşme, Başkan Gündoğdu’nun Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Kır’a çalışma ve amaçlarını içeren bir dosya takdimi ve birlikte görüntüyle son buldu.  www.belcikaaydinhaber.com