Belçika'dan İsrail'e yaptırım çağrısı: 'AB'ye seyahat ve ihracat yasağı getirilsin'

Belçika'dan İsrail'e yaptırım çağrısı geldi. Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, "İsrail'e yaptırım uygulamanın vakti geldi. Bomba yağmuru insanlık dışı" diyerek bir dizi öneride bulundu.

'ŞİDDET YANLISI İSİMLER AB'YE GİREMESİN' ÖNERİSİ

De Sutter, Avrupa Birliği'nin İsrail'le daha derin ekonomik ve siyasi işbirliği öngören anlaşmasının da derhal askıya alınması çağrısında bulundu. Belçika Başbakan Yardımcısı, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarından ürünlere ithalat yasağı getirilmesini istedi. De Sutter'in, şiddet yanlısı yasadışı eylemcilerin, siyasetçilerin ve savaş suçlarından sorumlu askerlerin AB'ye girişinin engellenmesi çağrısı da dikkat çekti.

HAMAS'IN FİNANSMANINI DA KESECEKLER

Belçika Başbakan Yardımcısı, bombardımanın soruşturulması için Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne mali yardımı artıracaklarını, aynı zamanda da Hamas'a para akışının kesilmesi için adımlar atacaklarını söyledi. De Sutter, "Bu bir terör örgütü. Terör para gerektiriyor ve Hamas'a para tedarik eden şirketler ile insanlara yaptırım uygulanmalı" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de Hamas yönetimini devirme hedefiyle sürdürdüğü hava ve kara harekâtında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı bu hafta başında 10 bini geçti. Savaş ikinci ayına girerken, Birleşmiş Milletler dahil çok sayıda uluslararası kurum insani ateşkes ilan edilmesi ve abluka altındaki bölgeye insani yardım girişinin hızlandırılması çağrısı yapıyor. Ancak tam ateşkesi rehineler serbest bırakılmadan ilan etmeyeceğini söyleyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD'nin de baskısını yaptığı insani arayı da henüz net olarak kabul etmiş değil. (DIŞ HABERLER)