BELÇİKA'DA BULGARİSTANLI TÜRKLERİN İFTAR PROGRAMINA İLGİ HAYLİ BÜYÜKTÜ.

Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’nin Elite Events Center Salonu’nda düzenlediği ‘İftar Programına ilgi hayli büyüktü.

Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’nin Elite Events Center Salonu’nda düzenlediği ‘İftar Programına ilgi hayli büyüktü.

BBTD Başkanı Nurhan Rafet ve Yönetim kurulu Üyelerinin davetlilerini karşıladığı programa Schaerbeek belediyesinde Ateşe Gülcan Bozdağ, Belçika Aydın Haber Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu, Radyo Gar Sahibi ve Program yapımcısı Zana Eminli Acar, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve yaklaşık 300 davetli katıldı.

Vilvoorde Rahman Camii İmamı Mustafa Özyürek’in Kuran okuyup ardından, Ezan okumasıyla iftarlar açıldı.

İftar sonrası Başkan Nurhan Rafet yaptığı selamlama konuşmasında, “Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneğimizin düzenlediğimiz iftar programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler Belçika’da yaşayan Bulgaristan Türkleri olarak bir araya gelmek, eğitim ve kültürel faaliyetlerimizi bir çatı altında yapmak için bu derneği kurduk. Uzun yıllardan beri çok zor şartlarda derneğimizin varlığını sürdürmekteyiz. Derneğimiz sosyal, sportif, kültürel ve eğitim ile ilgili faaliyetlerine devam ediyor. Tüm bu faaliyetlerimize ek olarak da Cenaze Fonumuzu oluşturduk. Bu fonumuza istediğimiz kadar üye alamadık. Siz vatandaşlarımızın derneğimize üye olmalarını rica ediyoruz. Halen dernek merkezimiz yok. Bu konuda da duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu gün bu güzel salonda bizlere mekanını açan Metin Yıldırım beye eşi Emine Altın Hanımefendiye teşekkür ediyor, Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Gazeteci Celil Gündoğdu’da yaptığı selamlama konuşmasında : “Ben 20 yılı aşkın süredir Gazetecilik yapmaktayım . Bu sür içinde burada yaşayan Bulgaristan Türkleri kardeşlerimizin hemen hemen her etkinliğini gerek dergimizde, gerekse sitemizde yayınlamaktayız. Başkan Sayın Nurhan Rafet kardeşimi yakından tanıyorum. Kendisi beyefendi ve topluma hizmet için elini taşın altına koyan bir Başkandır. Başlattığı bu güzel oluşumun artarak devam edebilmesi için ona destek lazım. Başkanı yalnız bırakmayın maddi ve manevi olarak ona yardımcı olmanız hep birlikte bu derneği ayakta tutmanız çocuklarınızın geleceği için önemlidir. Unutmayın ki, ‘El eli yıkar, elde yüzü yıkar. Başarı birlik ve beraberlik içerisinde elde edilir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Radyo gar kurucusu ve program Yapımcısı Zana Eminli Acar ise yaptığı selamlama konuşmasında: “Bu gün siz değerli kardeşlerimizi bir iftar programı etrafında görmekten mutlu oldum. Başkan sayın Nurhan Rafet bey radyomuzda program yapmakta ramazan ile ilgili bilgiler vermekte. Büyük bir dinleyici kitlesi var kendisini yaptığı bu güzel hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Radyomuz sizlerin hizmetinde de olmaya devam edecektir. Bu vesileyle hepinize hayırlı iftarlar ve hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Program İmam Ramazanın Rahman Camii imamı Mustafa Özyürek’in Ramazan ayı ile ilgili güzel sohbeti ve çocukların okudukları surelerle son buldu.

Belçika Aydın Haber olarak böylesi anlamlı ve güzel programı tertipleyen Başkan Nurhan Rafet’in şahsında ‘Belçika Bulgaristan Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu ve üyelerin tebrik ediyoruz. www.belcikaaydinhaber.com