BELÇİKA

Belçika'da kovid-19 tedbirleri protestosunda arbede! Gözaltılar var

Email :

~Belçika'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması üzerine sıkılaÅŸtırılan tedbirleri protesto eden yaklaşık 35 bin kiÅŸinin katıldığı protestoda arbede yaÅŸandı. Polisin tazyikli su ve göz yaÅŸartıcı gazla müdahale ettiÄŸi protestoda 3 polis ve 1 gösterici yaralandı. 6 polis aracının kullanılamaz hale getirildiÄŸi protestoda, 44 kiÅŸi gözaltına alındı.

~Ülkede yaklaşık 35 bin kiÅŸi, öÄŸle saatlerinde baÅŸkent Brüksel'deki Kuzey Tren İstasyonu önünde toplandı.

Topluluk, "Birlikte Özgürlük İçin" ismini verdikleri protesto yürüyüÅŸü kapsamında, Avrupa BirliÄŸi (AB) kurumlarının bulunduÄŸu meydana doÄŸru harekete geçti.

Bir süre barışçıl ÅŸekilde "özgürlük" sloganları atarak yürüyen topluluk, daha sonra çeÅŸitli objelerle polise saldırdı, havai fiÅŸekler kullandı, çöp tenekelerini ve barikatları ateÅŸe verdi.

~Polisin göstericilere tazyikli su ve göz yaÅŸartıcı gazla müdahalesinde 3 polis ve 1 gösterici yaralandı.

6 polis aracının kullanılamaz hale getirildiÄŸi protestoda, 44 kiÅŸi gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre; protestonun organizatörleri, yaptıkları yazılı açıklamada, "SaÄŸlık hizmetleri için yapısal bir çözüm olmayan kısıtlayıcı özgürlük önlemlerini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

~TEDBİRLER SIKILAŞTIRILMIŞTI
Belçika hükümeti, dün itibarıyla vaka sayılarındaki artış nedeniyle maske takma ve evden çalışma zorunluluÄŸu gibi tedbirleri geri getirmiÅŸti.

Yeni tedbirlere göre, iç mekanlarda 50, dış mekanlarda 100'den fazla kiÅŸiyi içeren ve "Güvenli Kovid Belgesi" ile girilen yerlerde de maske takmak zorunlu hale geldi.

Söz konusu belge, kiÅŸilerin aşılarının tam olduÄŸunu, son 48 saatte PCR testi yaptırarak negatif sonuç aldıklarını ya da yakın zamanda hastalığı atlattıklarını kanıtlıyor.

Ayrıca 1 Nisan 2022'den itibaren Kovid-19'a karşı aşı olmayan saÄŸlık çalışanlarının, iÅŸine son verilmesi kararı alınmıştı.

Salgında 4. dalgayı yaÅŸayan Belçika'da günlük vaka sayıları 10 binin üstünde seyrediyor.

 

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler