05

AVRUPA’NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN PANEL’DE KIBRIS TÜRKLERİ ANLATILDI

Belçika Genç Türkler Başkanı Kadir Altıntaş’ın Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan ‘Turkse Unie Salonu’nda düzenlediği ‘Kıbrıs Mutlu Barış Harekatı’ndan Günümüze Kıbrıs Türkleri’ başlıklı Panel ilgiyle izlendi.

Detay
05

Brüksel Büyükelçilik Bayramlaşmasında YTB Başkanı Abdullah Eren’den Önemli Mesajlar...

Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de T.C Brüksel Büyükelçiliği'nce düzenlenen bayramlaşma törenine, Avrupa’da görüşmelerde bulunan YTB Başkanı Abdullah Eren'de katıldı.

Detay
05

Belçika’nın Limburg bölgesinde bu ihlali yapan 280 kişinin ehliyetine el konuldu!

Belçika’nın Limburg bölgesinde uygulamaya giren, direksiyon başında cep telefonu yasağına uymayan 280 kişinin ehliyetine geçici olarak el konuldu.

Detay
05

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN...

Belçika Aydın Haber olarak Tüm okurlarımızın, Yazarlarımızın, sponsor ve Abonelerimizin 'Mübarek Ramazan bayramını en içten dileklerimizle kutlar, Bayramın tüm insanlığın barış ve kardeşliğine vesile olmasını diliyoruz...

Detay
05

FİLİSTİNE YARDIM İFTARINDA BULUŞTULAR

Schaerbeek Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Bilge’nin himayesinde, Brüksel’de bulunan ADD salonunda ‘Filistin’e Yardım’ amaçlı bir iftar programı düzenlendi.

Detay
05

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları aile fotoğrafı çektirdi

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Belçika'nın başkenti Brüksel'deki karargahta bir araya geldi. Ukrayna'ya yardımın sürdürülebilir hale getirilmesi ve artırılması ile İttifak'ın 75'inci kuruluş yıl dönümü kutlamasını görüşen yetkililer aile fotoğrafı çektirdi.

Detay
05

Belçika'da 1 Nisan 2024'de yürürlüğe girecek değişiklikler

Nisan ayı itibariyle gerçekleşecek bazı değişiklikleri sizler için derledik. İşte önümüzdeki hafta yürürlüğe giren değişiklikler…

Detay
05

Belçika Başbakanı: 'PKK terörist bir örgüttür'

Belçika'da yaşanan olaylar sonrasında Başbakan Alexander De Croo, "PKK, Avrupa'da terörist bir örgüt olarak kabul edilmektedir. Bu provokasyona ve şiddete derhal son verilmesi gerekiyor. Bu terörist organizasyonu desteklemek için yapılan her çeşit açıklamanın sona erdirilmesi için çağrı yapıyorum" dedi.

Detay
05

Belçika'da çiftçi protestoları büyüyor | Brüksel'e traktör sürdüler

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin tarım bakanlarının toplantısı öncesinde Belçikalı çiftçiler başkent Brüksel’de gösteri düzenledi. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda traktörle Brüksel merkezine gelen çiftçiler, AB binalarının olduğu Rue de la Loi caddesini trafiğe kapattı.

Detay
05

MAASMECHELEN ÜLKÜ OCAĞINA KALLEŞ SALDIRI

Belçika’nın Hollanda sınırında bulunan Maasmechelen bulunan Eisden Ülkü Ocağı’na bu gece saat 02.00 civarında bombalı bir saldırıda bulunuldu. Bu konuda bilgisine başvurduğumuz bir yerel yönetici olayı şöyle özetledi;

Detay
05

Belçika'da PKK yandaşlarının provokasyonuna Türk vatandaşları tepki gösterdi

Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonuna Türk asıllı vatandaşlar tepki gösterdi.

Detay
05

Bakan Fidan Belçikalı mevkidaşı Lahbib ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib ile görüştü.

Detay
05

FİNALİST YARIŞMACI ÖĞRENCİLERİMİZ ‘İSTİKLAL MARŞI’NI MUHTEŞEM OKUDULAR

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümünde, Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de, ‘İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması Belçika Finali’ düzenledi.

Detay
05

SCHAERBEEK KARNAVALINDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Her sene geleneksel olarak düzenlenen 'Schaerbeek Karnavalı' 16 mart günü gerçekleştirildi. 20'yi aşkın gruba mensup çeşitli kültürel giyisilerle Karnaval'da korteje katılan göstericiler oyunları yaptıkları danslarla korteje renk katarak yürüdüler. Meiser'de başlayan yürüyüş Chausse de Helmet'te son buldu. Binlerce kişinin izlediği Karnaval'da çocuklara hediye ve şeker ikram edildi. Kortejde Bakan Bernard Clerfayt ve Cécile Jodogna, Milletvekili Sadık Köksal, Milletvekili Hasan Koyuncu, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez vardı.

Detay
05

BİF’İN İFTARINDA ‘GAZZE VE MAZLUM HALKLAR’ GÜNDEMDEYDİ

Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte, Belçika’da hizmet veren STK’ların iftar etkinlikleri devam ediyor. Kısa adı BİF olan ‘Belçika İslam Federasyonu’da bu anlamda Brüksel’de Nato yanında bulunan merkezlerinde bir iftar programı düzenledi.

Detay