05

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...

Berat Kandili faziletleri Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili için kısa bir zaman kaldı. İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" üçüncü kandili olan Berat Kandili bu gece milyonlarca Müslüman tarafından idrak edilecek. Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılacağı ve hangi duaların okunacağı, kutsal Berat gecesini ibadet ve dua ederek dolu dolu geçirmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, 2024 Berat Kandili'nde neler yapılır? İbadetleri ve duaları nelerdir? İşte Diyanet'e göre Berat Kandili faziletleri.

Detay
05

RAHMET AYI RAMAZAN HOŞ GELDİN

Rahmet, bereket ve dayanışma ayı olan Ramazan hoş geldi. Tüm inananlara hayırlı ramazanlar diliyoruz.

Detay
05

Üç Aylar başladı! Üç Aylarınız Mübarek olsun

İslam inancında büyük ihtiram gösterilen Üç Aylar başladı. İlki Haram ayların ikincisi olan Recep sonuncusu ise 11 ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif ortası ise Hz. Muhammed'in "Benim ayımdır!" buyurduğu Şaban ayı olan mübarek üç aylar 23 Ocak Pazartesi başlıyor. Ancak alimler bu geceyle ilgili de önemli bir bilginin altını çiziyor. İşte Diyanet Takvim 2023 takvimine göre üç aylar yani Recep Şaban ve Ramazan başlangıç tarihleri...

Detay
05

~~BELÇİKA BULGARİSTAN TÜRKLERİ EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ YILLIK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Belçika'da yaşayan "˜Belçika Bulgaristan Türkleri' dernekleşerek, faaliyetlerine devam etmekteler. 2020 yılında kurulan "˜Belçika Bulgaristan Türkleri' adlı dernek, yıllık değerlendirme toplantısını Brüksel'de bulunan "˜Elite Event Center' salonunda gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu ve üyeler biraraya gelerek, çalışmaları ve gündemlerini birlikte değerlendirdiler.

Detay
05

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Alevi derneklerinden ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ekim Cuma günü Şahkulu Dergahı ziyareti öncesinde Alevi derneklerinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Detay
05

Erbain Evrenselliği diye bir hakikat var! / Ramil Kahramanov

Hep merak etmişimdir, 1400 sene önce, üstünden zamanın yok edici etkisi geçmesine rağmen, arap diyardında yaşanan bir facia, nasıl oluyorda dünyanın dört bir yanındakı insanlara etki ederek, onları kendi tesiri altına ala biliyor?

Detay
05

~Müslüman olan 10 İngiliz geldikleri Konya'da duygu dolu anlar yaşadı

Diyanet İşleri Başkanlığının koordinesiyle Türkiye'ye gelen 10 İngiliz Müslüman, Konya'da gördükleri misafirperverlikten çok etkilendiklerini söyledi.

Detay
05

Irak ordusu: 20 Milyonluk Erbain yürüyüşü sırasında hiçbir olay yaşanmadı.

~Irak Ortak Harekat Komitesi komutanlığı yaptığı açıklamada, Erbain etkinliği sırasında hiçbir olay ve yıkıcı eylemlerin yaşanmadığını duyurdu.

Detay
05

BUGÜN 1 MUHARREM İBADET VE MATEM AYI.

SELAM EHLİBEYT YOLCUSU ERENLER, BUGÜN 1 MUHARREM İBADET VE MATEM AYI.

Detay
05

Umre turları 15 Ağustos'ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022-2023 umre turlarının 15 Ağustos'ta başlayacağını bildirdi.

Detay
05

HAC KONTEJANI AÇIKLANDI...

Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram İşleri Başkanlığı, bu yıl hac ibadetini yapacaklar için tüm hazırlıkların eksiksiz hazırlandığını ve hacıları 10 binden fazla personelin karşılayacağını açıkladı.

Detay
05

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

~Ramazan ayı hicri takvime göre yani arap aylarına göre veya diğer bir deyişle ay takvimine göre 9. (dokuzuncu) aydır.

Detay
05

BERAT kANDİLİNİZ mÜBAREK OLSUN

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili idrak edilecek. İslam inancına göre günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelen "berat " şaban ayının 15'inci gecesinde idrak edilecek.

Detay
05

YAHUDİ HAHAMLARDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ZİYARET

~Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı Üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin meselesinde atılacak adımlar, sadece Filistinlilerin değil İsrail'in de güvenlik ve istikrarına katkı yapacaktır. Kudüs'te tüm inanç gruplarının hassasiyetlerini gözetecek bir çözüm bulunabileceğine inanıyorum." dedi.

Detay
05

Fransa'da Vehabbi ve selefilere ait camiler kapatılıyor...

Fransa'da bu yılın sonuna kadar 7 cami ve derneğin daha "radikal Vehabbi ve Selefi İslamcılığı" savunduğu gerekçesiyle kapatılacağı bildirildi.

Detay