05

Ermenistan işgal altında tuttuğu 4 köyü Azerbaycan'a iade edecek

Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda işgal ettiği 4 köyün Azerbaycan'a iadesini kabul etti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, "Uzun zamandır beklenen tarihi olay" dedi.

Detay
05

Türk Dünyası Antalya’da Kırgızistan Kültür Günlerinde Buluştu

Kırgızistan'ın bağımsızlığının 32'nci, Türkiye'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ve ve Türk Dünyasının hafızası olan Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95. Yıl Dönümü münasebetiyle Antalya’da “Kırgızistan Kültür Günleri” etkinlikleri düzenlendi.

Detay
05

Irak Türkmen Heyetinden, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev'e Ziyaret

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Bakü Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi (Bakı Beynəlxalq Multikulturalizm Mərkəzi) ile Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi (Beynəlxalq Münasibətlərin Təhlili Mərkəzi) ve Kerkük Kültür Derneği’nin katkılarıyla “Irak Türkmenleri ve Türk Dünyası: Tarihsel Hafızanın Kurtarılması-İraq türkmanları və Türk dünyası: Tarixi yaddaşın bərpası” başlıklı uluslararası konferansa Irak, Türkiye ve yurtdışından 40 kişilik Irak Türkmen heyeti ile (siyasetçi, akademisyen, araştırmacı, sanatçı, din adamı ve entelektüel) katıldı.

Detay
05

Irak Türkmenlerinden Ganire Paşayeva’ya vefa, mezarı başında anıldı

Türk boylarının Anadolu’dan önce Irak coğrafyasına geldiği tarihin gerçeğidir. Kerkük-Musul bölgesi Türkmen ağzında Gökyurt Konağı denen topraklar Selçuklu, Timurlu, Celayirli, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı asırları boyunca Türk devletlerinin hakimiyetinde kaldı. Dört asır Osmanlı yönetiminde yaşayan Kerkük 1850’de oluşturulan Musul vilayetinin başkenti, daha da önemlisi imparatorluğun bölgenin idaresini emanet ettiği yönetici sınıfın kaynağıydı.

Detay
05

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi başladı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 10'uncu Zirvesi, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.

Detay
05

Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi gören Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva hastanede hayatını kaybetti.

Detay
05

Yeni savaş endişesi: Azerbaycan, Karabağ’da operasyon başlattı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla bölgede antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Tansiyonun hızla yükseldiği bölgede yeni savaş endişesi giderek büyürken Ermenistan'a açık destek veren İran'dan Türkiye karşıtı yorumlar gelmesi gerilimi artırdı.

Detay
05

KKTC'de Pile yolu mutluluğu: Geçişlerde İngiliz kontrolü ortadan kaldırılacak

Yol projesi nedeniyle sevincini dile getiren Kıbrıslı Türkler, "İngiliz askerinin yaptığı kontrol olmayacak" dedi. Çalışmaların tamamlanmasıyla mesafe kısalacak ve İngiliz üslerinden geçme zorunluluğuna son verilecek.

Detay
05

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacak

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne KKTC'den kolay ulaşımı sağlamak üzere uygulamaya konulan Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacağını bildirdi.

Detay
05

Azerbaycan’da FETÖ operasyonu

Azerbaycan'da, FETÖ ile bağlantılı kişilere yönelik operasyon yapıldığı, aralarında bir siyasi parti liderinin de bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını bildirildi.

Detay
05

Azerbaycan'ın tanınmış Ehlibeyt İlahiyatçısı Alim Hacı Şahin Hesen'lı vefat etti

Tanınmış ilahiyatçı, Meşedi Dadaş Camiinin imamı Hacı Şahin Hesenli geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını kaybetti.

Detay
05

Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Asip Kaya 'Belçika Türk toplumuna selamlarını iletti.

Aslen Iğdır'lı olan geçmişte Belçika Nato'da görev yapan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Asip Kaya ile telefonda görüşerek çalışmalarımız hakkında kendisini kısaca bilgilendirdik. Sayın Başkonsolos Kaya, Önceki dönemlerde Belçika'da Nato Daimi temsilciliğinde 2002 -2003 yılında katipliklerde bulundu daha sonra , Kahire'de müsteşar olarak hizmetleri yanında, Nürnberd ve Viyana Başkonsolosluklarında da görev yaptığını belirterek, Belçika Türk toplumuna ve hemşerilerine selamlarını iletti.

Detay
05

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Detay
05

Azerbaycan'ın bağımsızlığının dönüm noktası: Kanlı Ocak

Azerbaycan'da 20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun Bakü ve diğer illerde kadın ve çocuk ayırt etmeden gerçekleştirdiği katliamın kurbanları anılıyor.

Detay
05

KILIÇDAROĞLU TÜRKMENLERLE BULUŞTU

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine DoubleTree by Hilton Antalya City Centre Otel'de düzenlenen Yörük Türkmen Buluşması'na katıldı.

Detay