05

AH..O ESKİ YILBAŞILAR Esen KALIN

İncecikten serpiştiren bir kar, Ankara'nın Cadde ve çarşılarında alış-veriş telaşı ile koşturan kalabalıklar, esnafta ise bir bayram havası... Köşe başlarında kurulu 'tebrik kartı' standları. Yanı başlarında seyyar 'Milli Piyango' bayileri.

Detay
05

AŞI... Esen KALIN

Günümüzün vebası sayılan Coranavirüs(covit 19) , tüm dünyayı kasıp , kavururken , ülkeler 'aşı,aşı' diye tempo tutmuşken, ben de , 'aşı' nasıl ortaya çıkmış, kimler bulmuş, merak edip araştırdım ve bu yazının konusu olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Detay
05

PANDEMİ VE EĞİTİM / Esen KALIN

«Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.» Albert Einstein

Detay
05

YENİ BİR ABD - ÇİN HALK CUMHURİYETİ (ÇİN) ANLAŞMAZLIĞINA DOĞRU / LEYLA TEKER

Detay
05

SYKES-PICOT NEDİR? YA DA ALDATAN ALDATANA / LEYLA PAMUKÇU

Birinci Dünya Savaşının (BDS) daha başlarında, 1914'te, Büyük Britanya (BB), Fransa ve Rusya, ilerde Osmanlı İmparatorluğunun (Oİ) topraklarını nasıl paylaşacakları üzerinde görüşmeler yapıyorlardı.

Detay
05

PAZARLIK

(9 Kasım 2015 tarihli Hürriyet gazetesinden:”….Alman İçişleri Bakanı, Thomas de Maiziere, Suriyeli mültecilere geçici koruma verileceğini açıklayınca ortalık karıştı.)

Detay
05

GÖÇÜN 50. yılı

11 Nisan 2014 Cuma akşamı, Brüksel Gold Hall du Square Meeting Centre’de gerçekliştirilen GÖÇÜN 50. Yılını anma toplantısına ben de davetliydim. Görkemli bir geceydi.

Detay
05

TÜRKİYE’NİN HALLERİ

Taraf gazetesinde Sezin Öney, “Yeni Avrupa “ başlıklı yazısına,  İspanyol  şair, Antonio Machado’nun aşağıdaki şiirini alıyor ve “nefreti her zamankinden daha fazla sevmeye başlayan” Türkiye’den söz ediyor.

Detay
05

TÜRKÇE VE TÜRK KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİNİN DRAMI

Türk Hükümeti yurt dışında Türk işçilerinin bulunduğu bazı ülkelere, belirli sürelerle Türkçe ve Türk Kültürü (budan sonra TTK olarak anılacaktır) öğretmenleri göndermektedir. Bundan amaç, bu ülkelerdeki yavrularımızın anadillerini unutmamalarına yardımcı olmaktır.

Detay
05

SERMAYE YATIRIMI NE ZAMAN YARARLI YATIRIM SAYILIR

Bir gazetede çıkan habere göre,  J. Lopez İstanbul’da ‘ev’lenmiş! Haber şöyle: “Çeşitli ülkelerde gayrimenkul yatırımları yapan Jennifer Lopez, konser için geldiği İstanbul’dan da konut satın aldı.  

Detay
05

KÜRESEL ISINMA VEYA KYOTO PROTOKOLÜ, DOHA, GES, Giec, V.B:

Gazetelerde gözünüze çarpıyordur, Kyoto protokolü, DOHA konferansı, GES, Giec v.b. Bunlar insanı gerçekten ürkütüyor, ama bu konuda biraz bir şeyler okuyunca öyle olmadığını görüyorsunuz. Alalım KYOTO protokolünü.

Detay
05

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ AÇILIRKEN

Değerli okurlarımız, tatil bitti. Umarız siz değerli okuyucular sağlıklı, mutlu ve barış dolu bir tatil geçirmişsinizdir.

Detay
05

MEKSİKA G-20

Yazının başlığı, Mayk Hammer filmlerindeki bir ajanın takma adına benziyorsa da, ben burada, dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan 20 ülkenin Meksika’da yaptıkları toplantıdan söz etmek istiyorum.

Detay
05

DIŞ ÃœLKELERDE TÜRKÇE DİLİNİN ÖĞRETİLMESİ İŞİ NE MERKEZDE?

İngiltere, “British Council”, Almanya, “Goethe Institut”, İspanya, “Cervantes” ve başka çeşitli ülkeler benzeri kuruluşlar yoluyla kendi dil ve etkinliklerini öğretir ve yayarken Türkiye Cumhuriyeti acaba ne yapmaktadır?

Detay
05

BİR KÜRT AYDINININ ANILARI

Ülkemizde bir numaralı sorun olmayı sürdüren Kürt sorunu hepimizi ilgilendiriyor. Bu yüzden yıllardır PKK ile mücadele etmek için harcanan paraların ülkemizin yoksul vatandaşlarının kalkınması için kullanılmış olsaydı, nelerin değişmiş olabileceğini bile düşünmek insanı derinden üzüyor.

Detay