GÖÇÜN 50. yılı

11 Nisan 2014 Cuma akşamı, Brüksel Gold Hall du Square Meeting Centre’de gerçekliştirilen GÖÇÜN 50. Yılını anma toplantısına ben de davetliydim. Görkemli bir geceydi.

11 Nisan 2014 Cuma akşamı, Brüksel Gold Hall du Square Meeting Centre’de gerçekliştirilen GÖÇÜN 50. Yılını anma toplantısına ben de davetliydim. Görkemli bir geceydi.

İkinci vatanımız Belçika’nın bakanları, belediye başkanları ve değerli derneklerimizin başkan ve üst düzey yöneticileri duygusal konuşmalarla bu geceye renk kattılar.

O kadar çok ÖDÜL alan vardı ki, sahneye sığmakta zorluklar çekildi. Daha önce, Ödül alanlara BİRER dakikalık konuşma hakkı verilmişti. Ancak bu mümkün olmadı. Eğer gerçekleşseydi, herhalde sabahın ilk ışıklarını o salonda karşılayacaktık.

Eğer, ödül alanlara konuşma imkanı tanınsayı, DERDİM Kİ:BELÇİKA’YA İLK GELEN VE TÜRK TOPLUMUNA BU GÜNLERİ ARMAĞAN EDEN VEFAKAR VE CEFAKAR İNSANLARI SAYGI İLE SELAMLIYORUM.

BEN, 34 SENE ÖNCE GELDİĞİMDE BELÇİKA’NIN  BİZ TÜRKLER İÇİN BİR SÜRGÜN VE MAHRUMİYET BÖLGESİ OLDUĞU HİSSİNE KAPILMIŞTIM.

EKMEĞİM BAŞKAYDI, PEYNİRİM BAŞKAYDI, KAHVEMİ BULAMAMIŞTIM. YANİ, HİÇ BİR ŞEY BU GÜNKÜ GİBİ DEĞİLLDİ. BURAYA İLK GELENLERİMİZ SAYESİNDE BİR TÜR BOLLUK İÇİNDEYİZ ŞİMDİ.

BU GÜN BAZI SORUNLARIMIZ ELBETTE VAR. ANCAK BU ZORLUKLARI DA ÇOCUKLARIMIZ-TORUNLARIMIZ AŞMIŞ OLACAKLAR VE ONLAR DA, ARTIK HAYATTA OLMAYAN BİZLERE TEŞEKKÜR EDECEKLERDİR.

DERDİM Kİ. BU ÖDÜL İÇİN YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM. ANCAK, BU ÖDÜL BİZLERE SORUMLULUK YÜKLEMİŞTİR. DAHA FAZLA ARAŞTIRMA, ÇALIŞMA VE UYGULAMA YAPMAMIZI HATIRLATMAKTADIRDERDİM Kİ: BU ARADA; İŞÇİLİKTEN İŞ ADAMLIĞINA, İŞ KADINLIĞINA, MİLLET VEKİLLİĞİNDEN BAKANLIĞA, BELEDİYE BAŞKANLIĞINA KADAR ULAŞMIŞ TÜRK ASILLI KİŞİLERE, YİNE ONLARIN AİLELERİ, HEMŞERİLERİ VE HATTA YABANCI DOSTLARI DESTEK OLMUŞLARDIR.

BÜTÜN BUNLARA CEFAKAR HALKIMIZ LAYIKTIR.AYRICA, YEREL BASINIMIZ ÖZVERİ İLE TOPLUMUN SORUNLARINI TAKİP EDEREK KAMUYA DUYURMAYA ÇALIŞMAKTADIR.  

ONLARA DA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ.VE, yine  DERDİM Kİ:17 SENE ÖNCE DEĞERLİ ARKADAŞLARIMLA BERABER KURDUĞUMUZ BELÇİKA ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİMİZ VE BAŞKANI OLDUĞUM  BELÇİKA –TÜRK KADINLAR DAYANIŞMA BİRLİĞİ ve AYRICA KURUCU ÜYESİ OLUĞUM AVRUPA TÜRK KADINLAR PLATFORMU ADINA SAYGILARIMI SUNUYORUM.