BU PAZAR, YARDIMLAŞMA,DAYANIŞMA VE DUYGU DOLU BİR PAZARDI

Bu Pazar günü hayatımızın en güzel günlerinden birini yaşadık, desek yeridir. Gazetici oluşumuz nedeniyle, bize günler öncesinden gönderilen duyurularla,  bu Pazar günü 3 güzel etkinliğe aynı anda şahitlik ettik.

Sayın okurlar,

Bu Pazar günü hayatımızın en güzel günlerinden birini yaşadık, desek yeridir. Gazetici oluşumuz nedeniyle, bize günler öncesinden gönderilen duyurularla,  bu Pazar günü 3 güzel etkinliğe aynı anda şahitlik ettik.

Gün boyu süren üç güzel etkinlik bizleri çok etkilemişti. Günün yorgunluğuyla erken uyumuştum. Ancak etkinlikler uykumda da devam edince tatlı bir telaşla uyandığımda saat 04’ü gösteriyordu. Tekrar uyuyamadım duygularım yoğunlaşmıştı belliki uyuyamayacaktım. Pazartesi’nin ilk saatlerinde Büro’ma gelmek için sokağa çıkınca, çok güzel manzara oluşturan parlak ay ve yıldızlar bana adeta ‘günaydın’ diyorlardı.

Hava soğuktu ancak duygulu olduğumdan fazla etkilenmedim. 04:30’da büroma gelerek, bu güzel duygularımı sizlerle paylaşmak için klavye başına geçtim. Bu satırları yazdığımda Saat 05:30’u gösteriyordu.

BU PAZAR BİRLİK VE KAYNAŞMA ADINA BEREKETLİ VE DUYGULUYDU

Sevgili eşim ve Halkla İlişkiler Müdiremiz Zerrin Aydın ile birlikte Pazar gününe erken uyanmakla başlamıştık. Sevgili eşim genelde geç uyanmasına rağmen, bu Pazar heyecanla erkenden uyanmış, gün boyu sürecek olan etkinlik maratonuna kendini motive etmişti.

Yürekleri güzel ‘8 Gönüllü Anne’nin ‘Eğitime’ katkı amaçlı Brüksel Schaerbeek’de bulunan ‘La FantaisieRestaurant’ta  verecekleri Yardım Kahvaltısına geldiğimizde saat tam 10’u gösteriyordu.  Kahvaltı’nın ilk siftahı bizden olmuştu. “İnşallah bereketli olur”dileklerimizle ilk müşteriler biz olmuştuk.

Uzaktan yakından gelen ‘8 Gönüllü Anne’ sabahın ilk ışıklarından beri hazırlıklarını yapmış davetlilerini bekliyorlardı. Kahvaltı başlamış insanlar Belçika’nın değişik yörelerinden akın akın gelmeye başlamışlardı. Pazar gününün sabahında  heyecanlı ve sevinçli koşuşturmaları takdire şayandı.

‘8 Gönüllü Anna’ye eşleri de eşlik etmiş, işlerin bir tarafından tutmuşlardı.

Amaç kahvaltı değildi tabiki. Kahvaltıya çoluk çocuklarıyla katılan bu güzel insanlar. Pazar Günü evlerinde de çok güzel kahvaltılar edebilirlerdi. Amaç yardımlaşma, kaynaşma ve dayanışmaydı. Biz de mesleğimiz gereği bu güzel anları ebedileştirmenin tatlı telaşındaydık. Kahvaltıya siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilciler ve yüzü aşkın gönüllü katılmıştı.

Önceki etkinliklerinde topladıkları yardımlarıyla Somalı madenci ailelere ve çocuklarına eğitim katkısında bulunan ‘8 Gönüllü anne’ bu seferde, ‘Çağdaş Eğitim Gönüllüleri’ne destek olmak için kolları sıvamışlardı. Bu kahvaltıdan elde edilecek tüm gelirlerin ‘Çağdaş Eğitimi Destekleme Kampanyasına’ bağış layacaklardı.

Kahvaltı beklenenin üzerinde bir ilgi görünce, davetlilere ikinci salon da açılmış oldu. Herkes son derece mutluydu. Davetliler bir taraftan birbirlerini görmenin, bir taraftan da hayırlı işlere katkıda bulunmanın heyecanı içerisinde son derece güzel dakikalar geçirdiler.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Şevket Temiz ve Evere Belediye Meclis Üyesi Belma Tek’in de hazır bulunduğu kahvaltıda,  ‘8 Gönüllü Anne’ adına bir konuşma yapan Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez, kısa bir zamanda kurulmalarına rağmen, çalışmalarını ve etkinliklerini anlatarak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Hayır için yola çıkan ‘8 Gönüllü Anne’yle birlikte, bu güzel ve temiz kalpli annelere destek olan tüm yardımseverlere, hususen mekanını bu güzel insanlara açan ‘La Fantaisie Restaurant’ın sahibi Fatma Mola’ya çok teşekkür ediyoruz.

Bu güzel ortamdan başka bir güzel etkinliğe şahitlik etmek için‘annelere’ teşekkür ederek,eşim Zerrin hanımla Belçika Türk Federasyonu’nun Schaerbeek ‘Hanedan Restaurant’ta Birlik ve teşkilat Başkanlarının basına tanıtım kahvaltısına doğru hareket ettik.

TÜRK FEDERASYONUN’DAN KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI

Bir güzel tabloyla da burada karşılaşmıştık. Belçika Türk Federasyonu’nun Vatansever ve  milliyetçi insanları Genel Başkan Ömer Zararsız’ın ev sahipliğinde sıcak ve güzel bir ortamda kahvaltı ediyorlardı.

Belçika’nın dört bir yanından gelen teşkilata bağlı bayan ve gençlik Teşkilat başkanları aileleri ile birlikte tanıtım kahvaltısında birlik sergilediler.

BTF Genel Başkanı Sayın Ömer Zararsız, kahvaltıda yapmış olduğu mesaj ve duygu dolu konuşmasında Teşkilatlanma ve Birlik çalışmalarını anlatarak, “BTF olarak birlikten dayanışmadan yana olmaları” gerektiğinin altını çizdi.

Zararsız, “Birliğe üye kuruluş temsilcilerini birliği ayırmak, birliğe fitne sokmak isteyen art niyetli kişi ve kurumlara karşı uyanık olmaları” konusunda uyararak,

 “Önceliklerinin Vatan, millet ve inanç sevgisi olduğunu bu yüce duygularla  üzerinde yaşadığımız Ülke’ye uyum konusunda katılmalarının toplumsal barışın korunmasında etken olacağını”belirterek, siyasilere sitayişte bulunarak,  göndermeler yaptı.

Birliğe, dirliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde Belçika Türk Federasyonu’nun bu güzel dayanışma ve tanıtım kahvaltısı ve verilen mesajlarda güne moral katmıştı. BTF Genel Başkanı Sayın Ömer Zararsız’ın şahsında, kalplerinde inanç, vatan ve millet sevgisi dolu tüm yürekli insanları selamlıyor ve birliklerini korumalarından dolayı da tebrik ediyoruz.

YILDIRIM EVENTS’DEN ÇOK ANLAMLI BİR ORGANİZASYON

BTF’nin güzel kahvaltısından,  organizasyonunu Yıldırım Events’in kurucusu Metin ve Emine Yıldırım, çiftinin Yapacağı ve akşam başlayacak olan ‘Yardımlaşma’ amaçlı ‘Bayanlar Matinesı’ için ayrıldık.

Akşam başlayacak olan program öncesi ben büro’ya eşim ise, eve geçti. Akşamki programa kadar yarım kalan işleri tamamladık.

Akşam olunca Diva Düğün Salonuna Yıldırım Events’in organize ettiği ve tüm gelirlerinin Diyanet vakfı’na bağlı olan Vilvoord Rahman Camii inşaatına’ bağışlanacak olan ‘Bayanlar Matinesi’ne geldik. Belçika’da yetişmiş genç Türk, Arnavut, Bulgar sanatçılarıların sahne alacağı ‘Bayanlar Matinesi’ne büyük bir ilginin olduğunu, salonun tıklım tıklım dolduğunu gördük.

Belçika’da yaşayan Türk, Marokkan, Arnavut ve Bulgaristanlı Türk bayanları  bir taraftan sanatçılar eşliğinde eğlenirken, bir taraftan’da hayırlı bir işe katkıda bulunmanın sevinç ve coşkusuyla geç saatlere kadar eğlendiler. Grup Eylül, Grup Rumeli, Orkestra Parliament, Piyanist şerif, DJ Şahin, DJ Luz, Emine Tokail, Erdoğan Süer, Gülabi Kubat ve Seda Hyusmenova’nın sahne aldığı gecede, bayanlar gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardılar.

Gece’den elde edilen 5.500  euroluk geliri,  Metin ve Emine Yıldırım birlikte, Diyanet Vakfı’na bağlı Vilvoor’da Rahman Cami Kadın Kolları Başkanı Hacer Polat’a teslim ettiler.

Tüm bu güzelliklere imza atan Metin ve Emine Yıldırım çiftini tebrik ederken, para almadan geceye renk katan tüm duyarlı sanatçı ve gruplara, destekleriyle hayırlı bir işe katkıda bulunan tüm bayanlara ‘Belçika Haber be’ olarak teşekkür ediyoruz.

Birliğe, beraberliğe dayanışmaya katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş temsilcilerini, özellikle duyarlı ve yürekli bayanlarımızı tebrik ediyoruz, iyiki varlar....

Toplumsal konulardaki, duyarlılıkları, cesaretleri ve dayanışmaları ile erkeklerimizden her zaman bir adım önde olan ‘bayan kahramanlarımızı’ yürekten tebrik ediyoruz.

Bereketli bir Pazar gününde yardımlaşmanın, dayanışmanın ve duygu dolu anlara şahitlik etmenin mutluluğu ile eve dönmüştük.

Saygılarımla...