TEŞEKKÜRLER BÜYÜKELÇİM, BİZ DE ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİK"¦. Celil Gündoğdu

T. C. Brüksel Büyükelçisi Sayın Hakan Olcay ve Sefire Sayın Mehveş Olcay'ın himayelerinde Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince organize eden programa Belçika'da Türkçe ve Türk Kültürü Eğitimi veren Öğretmenlerinde katkılarıyla çocuklarımızın unutamayacakları güzel bir kutlama gerçekleştirildi. Bu güzel programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Türk çocukları şahsında dünya çocuklarına hediye ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nedeniyle AB’nin ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan Kraliyet Konservatuarı salonunda çok güzel ve coşkulu bir ’23 Nisan Çocuk Bayramı’ şenliği gerçekleştirildi.

T. C. Brüksel Büyükelçisi Sayın Hakan Olcay ve Sefire Sayın Mehveş Olcay’ın himayelerinde Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince organize eden programa Belçika’da Türkçe ve Türk Kültürü Eğitimi veren Öğretmenlerinde katkılarıyla çocuklarımızın unutamayacakları güzel bir kutlama gerçekleştirildi. Bu güzel programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Belçika’da bulunan Türk toplumunun önemli şahsiyetleri, protokol üyeleri yanında Belçika’da yaşayan Türk aile ve çocukları da katılımlarıyla gerçekleşen güzel kutlamada çocuklarımız hem gösteriler düzenlediler, hem de büyük bir coşku ve sevinç içerisinde bayramlarını aileleriyle kutlamanın büyük sevincini yaşadılar.

Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve milli marşımızın okunmasıyla devam eden programda, çocuklarımızın göğüslerinde bayrak ellerindeki Atatürk resimleriyle ‘Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’e göstermiş oldukları sevgi ve coşku salona sığmıyordu adeta. Çocuklarımızın birbirinden güzel muhteşem gösterileri salonu tıklım tıklım dolduran davetlilerce dakikalarca alkışlandı.

Devletimizin sıcaklığını ve  şefkatini çocuklarımızın bayramıyla buluşturarak, bizlere onur ve gurur dolu bir akşam yaşatmanızdan dolayı  bizler çok mutlu olduk.

Sayın Büyükelçim, ülkemiz bölgesinde yaşanan tüm olumsuzluk ve ülkemizdeki terör eylemleriyle gerilen ortamdan bunalan insan ve çocuklarımıza aidiyet duygularının hatırlatılması adına Himayenizde düzenlenen bu güzel bayram kutlamasından dolayı sizlere ve Sefir Mehveş Olcay Hanımefendi’ye  hususen teşekkür ediyorum.

Bayramdaki coşku ve heyecan şahsen bizlerde de büyük bir heyecana vesile oldu. Bu nedenle adeta bizler de çocuklar gibi şendik ve sevinçliydik…

Bu güzel programın düzenlenmesinde Eğitim Müşavir Vekilimiz Müsteşar Sayın Ece Yaprak’a, değerli Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Devlet millet dayanışmasının güzel Belçika’nın barış ve uyumuna büyük katkı ve yararlarda bulunacağına inancımız sonsuzdur. Bu güzel bayramın kutlanmasında izinleri, katkıları, hoşgörüleri ve almış oldukları güvenlik önlemleriyle ilgili olarak da Belçika’lı yöneticilerimize de teşekkür ediyoruz.

Bayramlar dostlukların, dayanışmanın ve sevinçlerin ortak adıdır. Her günümüzün bayram havasında geçmesi dileklerimizle….