Meyrem Almacı tekrar, Groen başkanlığına tekrar seçildi

Belçika Türk Toplumunda büyüyen Meyrem Almacı yapılan iki turlu genel kurul seçiminde tekrar büyük çoğunlukla Groen Partisi Başkanlığına seçildi.

Belçika Türk Toplumunda büyüyen Meyrem Almacı yapılan iki turlu genel kurul seçiminde tekrar büyük çoğunlukla Groen Partisi Başkanlığına seçildi.
Groen üyeleri Meyrem Almacı'yı parti genel başkanlığına tekrar seçtiler. Çalışan arkadaşı Dany Neudt başkan yardımcısı oldu. Seçim sırasında, Björn Rzoska ve Bruges’teki Groen’in başkan yardımcısı Christophe Steyaert ile yarıştı. Almacı, üye oyların yüzde 53,2'sini kazandı.

Meyrem Almacı, Groen başkanlığını üstlendi. Almacı verkadaşı Dany Neudt, Brüksel'deki konferansta Groen'daki oyların yüzde 53,2'sini kazandı. Neudt ise, parti genel başkan yardımcısı oldu.

Groen başkanlığı için üç aday seçime katıldı. Parti üyeleri Meyrem Almacı, Björn Rzoska (Flaman Parlamentosu'nun yeşil parti lideri) ve Bruges'teki Groen başkan yardımcısı Christophe Steyaert arasında geçen seçimi Almacı göğüsledi. İlk oylamada adayların hiçbiri istenen 50+1 artı oylardan birini alamayınca seçim ikinci tura kaldı.
İkinci tur oylamada - ilk turdaki en iyi iki puan alan aday seçimine geçildi. Bu turda Almacı, yüzde 53.2  oy alarak, Rzoska'yu geride bırakarak tekrar genel başkan seçildi. Björn Rzoska, oylama sonucunun açıklanmasından hemen sonra Almacıyı kutladı.

Goen başkanlığına seçilen 40 yaşındaki Meyrem Almacı tekrar seçilmesinden sonra, yaptığı konuşmada “Siyasi peyzajımızda zaten çok fazla kahverengi ve gri var. Görevimiz parlak yeşil olmaktır. Çok sayıda insan bugün umut arıyor ve bunun için bize bakıyor. Onlara bunu sunmak bize kalmış. Çünkü biz iyi hayatın partisiyiz "dedi.

Yeni başkan yardımcısı Dany Neudt 45 yaşında ve Ghent'te yaşıyor. Halen Gent'teki Bram Van Braeckeveldt gemileri için kabine şefi olarak çalışıyor.
Neudt, «Meyrem'le birlikte partiyi yeni ufuklara götürmeye hazırım. Umut projemizle hazırız Gelecek için, "dedi.

Almacı ve Neudt, diğer adaylara teşekkür ettiler. Her iki seçilmiş de Biz birlikte halk için yeşil geleceğe odaklandık. Partimiz  "Yeşiller orta büyüklükte bir parti oldu. Siyasi tartışmanın merkezinde yer alıyoruz. Tartışıyoruz! İnsanlar bizden adaletli, iyi yönetim ve gerçek çözümler istiyorlar. Bu çılgın dünyada onlara istedikleri güvenlik ve huzuru vermeliyiz" dediler.

*****************

Belçika Aydın Haber olarak Groen Partisi Genel Başkanlığına seçilen Meyrem Almacı'yı tebrik ediyoruz.