KÜBRA KIRCA KINASINDA TESTİ KIRDI

Belçika Türk Toplumu'nun saygın şahsiyetlerinden olan İsa Kırca ve Elif Taşdağıtıcı'nın kızı Kübra ile, İşadamı Ali Osman ve Zübeyde Kaya'nın oğlu Volkan evliliklerinin ilk adımı olan Nikahlarını kıydırmanın ardından, Gelin adayı Kübra Kırca'nın kına gecesini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Belçika Türk Toplumu'nun saygın şahsiyetlerinden olan İsa Kırca ve Elif Taşdağıtıcı'nın kızı Kübra ile, İşadamı Ali Osman ve Zübeyde Kaya'nın oğlu Volkan evliliklerinin ilk adımı olan Nikahlarını kıydırmanın ardından, Gelin adayı Kübra Kırca'nın kına gecesini de gerçekleştirmenin  mutluluğunu yaşadılar.

Her iki ailenin akraba ve dostlarının bir araya geldiği kına gecesi Brüksel'in en prestijli salonlarından olan ‹Elite Event Center'de gerçekleştirildi.

Gelin adayı Kübra Kırca'nın kına gecesine damat adayı Volkan ailesi ve dostları a eşlik etti.
Genç çiftlerin salona girip dans etmesiyl,e start alan ‹Kına Gecesi›nde davetlilerde genç çiftin dans ve oyunlarına eşlik ettiler.

Daha sonra, geleneksel giysileriyle, halaylar eşliğinde salona gelen Kına korteji «Genç çiflerin önünde birikerek, Ailelerinin eşliğinde gençlere kına yakıldı. Kına'yı gelinin teyzesi Şaziye Taşdağıtıcı yakarken, gelin annesinin kızına sarılarak ağlaması duygulu anlara neden oldu. Daha sonra artan kına salondakı davetlilere de takdim edildi.

Kına sonrası Gelin adayı Kübra, elindeki testi ile Damat'ın etrafında dönerek, geleneksel bir adet olan Testi'yi yere atarak kırdı.

Daha sonra gelin babasıyla bir veda dansı geröekleştirdi. Gelin ve babasının duygu dolu anları salondakileride çok etkileyerek onlarıda hüzne boğdu.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşririlen ‹Kına Gecesi› duygu dolu anılar ve ailelerin hatıra görüntüleriyle son buldu.

Gençlerin düğün töreni ise 14 Mart 2020 Cumartesi günü Roosdaal Düğün Salonunda gerçekleştirilecektir.
 
Belçika Aydın Haber olarak Kırca ve Kaya ailelerini tebrik ediyor, genç Kübra ve Volkan'a ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Testi Kırma Geleneği
Balkanlardan Anadolu’ya kadar gelmiş olan testi kırma oyunu, Ege Bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerimizde de kına gecelerinde gerçekleştirilen geleneklerden biridir. Toprak bir testinin içerisine tüllere sarılı para, şeker ve çikolata gibi şeyler doldurulur. Damat adayı bir sandalyeye oturur. Gelin elinde testiyi sallayarak damadın etrafında oynar ve beklenmeyen bir anda testiyi yere atıp kırar.
Bolluk ve bereketi temsil eden testi oyunu için damat adayının da kına gecesine gelmesi gerekir. Sadece kadınların olduğu bir kına gecesi yapacaksan bile kısa süreliğine damat adayını içeri alarak bu eğlenceli geleneği gerçekleştirebilirsin.