~~TEKER GENEL MÜDÜRÜ HAYRETTİN TAŞDELEN: "AMACIMIZ KALİTEMİZLE AVRUPA MARKASI OLMAKTIR"

Avrupalı Genç Girişimci Türklerin yerelden genele yönelik her sektördeki atılım ve yatırımları Belçika ve Avrupa genelinde gide6rek artmakta.

Avrupalı Genç Girişimci Türklerin yerelden genele yönelik her sektördeki atılım ve yatırımları Belçika ve Avrupa genelinde giderek artmakta.

Avrupa'da hemen hemen her alanda hizmet veren başarılı gençler, çalışmaları ve hizmetleriyle bulundukları ülkelerde de takdirle karşılanmakta.

Genç girişimci Zeki Teker ve Hüseyin Teker kardeşlerin yıllardır Belçika'da Tavuk eti alanındaki başarıları her geçen gün kalitesi ve üretim kapasitesiyle artmakta.  Belçika'da yıllar önce başlayan üretimlerini bir Avrupa markası haline dönüştürmeleri takdire şayandır.

Teker Firması kalitesiyle Belçika sınırlarını aşarak, Avrupa'nın birçok ülkesine ürün ihraç etmekte. "˜Teker Premium Halal Chicken', ileriye dönük geniş projelerini gerçekleştirmek ve kaliteyi sürekli artırmak için çeşitli alanlarda fizibilite çalışmaları yapmaktalar.

Avrupa geneline yönelik çalışmaları tek kanaldan yönetmek amacıyla, Şirketin genel müdürlüğüne tecrübeli Ticari Danışman ve Muhasebe geçmişi olan Hayrettin Taşdelen'i Genel Müdür olarak atadı.

Teker Genel Müdürü Hayrettin Taşdelen, fabrika merkezinde Dergimiz genel yayın yönetmeni Celil Gündoğdu'ya kendisi ve çalışmalarıyla ilgili olarak şunları aktardı:

"Ben Hayrettin Taşdelen,  Babamın Belçika'ya işçi olarak gelmesinden bir müddet sonra , Annemle küçük yaşta , Belçika Diest'e geldim. Ben Vergi, Sigorta okuduktan sonra, Muhasebe, üzerine yüksek eğitimimi tamamladım. Şu anda Uzmanlık alanım Muhasebe.

İlk olarak, Okulda staja başladığım yerde altı ay çalıştıktan sonra, oraya ortak oldum. 15 yıl boyunca, Muhasebe Bürosunda çalıştım. Ben, ayrılmamla beraber, bazı işlerde çalışmalarımız devam etti. Bu arada bir müddet başka bir firmayı üç yıl yönettikten sonra, Teker'e geldim.

Ben Muhasebecilik yaparken "˜Teker Tavuk eti sirket' sahipleri Sayın Zeki Teker ve Hüseyin Teker ile tanıştım. Yaklaşık 6 yıllık bir tanışıklığımız var. Ben zaten bu şirketin mali Müşavirliğini de yaptım. İki ay oldu Teker'de Genel Müdür sıfatıyla çalışmaktayım.

Biz oturduk konuştuk, Teker Firmasını biz içeriden daha iyi nasıl yönetebiliriz, ileriye nasıl taşıyabiliriz, kaliteyi geliştirerek, Avrupa markası olma yönünde daha neler yapabiliriz?  diye istişarelerde bulunduk.

Firmamızın bu alandaki otorite kurumlarından kalite kontrol belgeleri var. Şart olan tüm belgeleri aldık ve alıyoruz da. Avrupa'da bir ürünü rastgele üretemiyorsunuz. Buranın kendine göre kalite kontrol ve araştırma merkezleri var üretim izni için gerekli statüler neyse onlar hemen yerine getiriliyor.

"AVRUPALI FİRMALARIN ARASINA GİRMEK ÖNEMLİ ANCAK, ONLARIN ARASINDA KALMAK DAHA DA ÖNEMLİDİR BENİM İÇİN"

Tüm çalışmalarımız alanımızda sayılı firmalar arasında yer alarak bir Avrupa markası olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu konuda gerek, fabrika sahipleri gerek yöneticiler ve gerekse personel son derece titiz çalışarak müşterilerimize en kaliteli ürünleri gerekli sağlık koşulları çerçevesinde pazarlamaktalar.

İnsan sağlığı Firmamızın hassasiyetlerindendir. Müşterilerimizi kalitemizle memnun etmek için son derece özverili çalışmalarda bulunmaktayız. Tüm bu nedenlerle Avrupalı firmaların arasına girmek önemli ancak, onların arasında kalmak daha da önemlidir benim için.

Benim amacım şu anda güzel bir yerdeyiz. Ancak çıtayı yükseltebilmek muhataplarımızla yarışabilmek için, her anlamda kalitemiz ve çalışmamızla daha güzel yerlerde olarak daha geniş bir alana hitap etmektir. Şu anda Belçika geneliyle beraber, Fransa, İspanya, Hollanda'ya ürünlerimizi pazarlamaktayız. Birkaç Avrupa ilkesiyle de Distribütörlük içim görüşmelerimiz devam ediyor.

Biz şuan yaklaşık 50 personelle yıllık 6500 ton üretim yapmaktayız. Natür ürünlerimiz yanında soslu pişmemiş ve soslu pişmiş ürünlerimizi toptancılarımıza ve restoran, snack ve süpermarketlere pazarlamaktayız.  Çalışmalarımızla 2021 yılında şuandaki üretim potansiyelimizi yapacağımız ek tesisler ve alacağımız yeni üretim makinalarıyla, 3 katına çıkarmayı planlamaktayız.

Taleplere yetişebilmek için ek tesisler gerekli. Ürünlerimize ilgi arttıkça, talep arttıkça doğal olarak iş yerimizin alan ve istihdamı da artacaktır. Buna göre çalışmaktayız. Tabi şuan onlarca ürün çeşidimizi daha da nasıl çeşitlendirebiliriz bunun üzerinde yoğunlaşmaktayız.

Personel ile çok uyumlu çalışmaktayız. İlişkilerimiz son derece medeni. Toplantılar yaparak iş disiplini ve personel sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak ortak bir sinerji oluşturmaktayız. Ben PİAR çalışmaları yaparak hem halkın, hem de ilgili kurumların ve iş dünyasının Teker firmasını tanıtmak gerek. Bir Türk Firması olan Teker'i hak ettiği yere getirmek için, var gücümüzle çalışacağız.

Biz çok sıkı kontrol edilen bir firmayız. Her türlü sağlık hijyen ile ilgili sorumluluklarımızı titiz bir şekilde uygulamaktayız. İlgili kurumların denetlemesine ihtiyaç hissetmeden insan sağlığına çok önem verdiğimiz için, biz zaten gerekli denetim ve tahlilleri yapmaktayız.

Bizim içim memnun edilmiş bir müşteri, elde edilen en büyük kazançtır. Bu anlayıştan yola çıkarak, kalite ve sağlık konusundaki hassasiyetimiz bizi büyütmekte. Bu anlayışla Avrupa'da ürünlerimizle çok büyük ses getireceğimizi ifade etmek isterim.

Şu nu söyleyebilirim firma sahipleri beni kendi ailelerine katarak, bana güvenerek bu görevi verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok memnunun ve çok mutluyum. Güvenlerine layık olacağım. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.