GARGARA'NIN GÜNEŞLİ GÜNLERİ /Zana Eminli Acar

GARGARA'NIN GÜNEŞLİ GÜNLERİ

Güzel bir gün, güneşli.. Aralık’ta bile sımsıcak, her şeyi başarabilecek motivasyonunun en önemli ihtiyaçlarından biri..
                              ***
Hadi diyor sanki.. kalk hareket et.. süklüm püklüm ne yapıyorsun öyle? Karartmışsın içini, kendine gel diyor. İşte bunları diyen güneş çok kıymetli herkes için ve maalesef Avrupa’da yaşayan bizler için hasretle gözlediğimiz.
Güneş için küresel ısınmaya sevinecek oluyorum bazen o derece:) Cahilce  günü kurtaranlar gibi.. hani bugün güneş olsun da ne olursa olsun der gibi.
En güzel kış günü güneşli olan elbet.. şu içimizi sımsıcak eden.. öyle süzülüyor pencereden içeri, iyi bir kahve ya da mis gibi demlenmiş bir çay.. taliplisine kırmızı şarap;) ohh misss.. koltuğun rahatsa, en önemlisi de için huzurluysa.. güneş geliyor yamacına ve arşa eriyor başın.. daha ne olsun? Sağlık da zorlamıyorsa, yormuyorsa seni..tamamdır o iş  
                         ***
Babamı altı yıl önce güneşli bir Aralık gününde toprağa verdik, çok sevdiği Erdek’te, mezarlık  cennet gibi gelir mi insana? Öyle gelmişti o gün bana, güneş vardı. İçim acıyordu ama o güneşli günde babamı toprağa verirken  “Baba sen güneşi çok severdin, bak uğurluyor seni” dedim içimden.
Orada bile terapi olmuştu bana sanki güneşin varlığı..
Ve şimdi düşünürken mırıldanmaya başladım .. Yıldız Tilbe’nin dizeleri ve Tarkan’ın sesi kulaklarımda.. “ Yanlış bahar ,yanlış insan.. tutunmak imkansız bıktım yamalı sevdalardan yanlış bahar.. kış güneşi, yoruldum her bulduğumda, kaybetmekten seni.. Kıyamete kadar kapattım kalbimi..
Azar coşar deli gönül, bu gözler ah neler görür, hasret bana göre değil, özlemin içimde yine seni büyütür.”  Nur içinde yat babacığım..
                            ****
Güneş’in mitolojide ve astrolojide önemli ve benzersiz bir yeri var. Sebepsiz değildir herhalde değil mi? Güneş demek ata demek, kaynak demek hatta eski kültürlerde dünyanın kaynağının güneş olduğuna dair inanışlar var. Mesela pek çok kültürde güneş tanrılarına inanılır. Ra, Liza, İnti, Helios, Garuda, Hepa, Apollon en bilinenler.
Güneş, mitolojide her zaman yönlendirilmiş ya da hedefe kilitlenmiş güçlü bir amacı temsil eder. Benim için de öyle.. zorlu bir 2020 yılından sonra ,güçlü amaçlarım var.
Beni ayakta tutan, nefes aldığımı anlatan, yaşamaya yakışan, sevildiğimi desteklendiğimi önemsemediğimi ve birilerinin hayatına dokunduğumu hissettiren.
                            ***
Kim mi onlar?
Sevdiklerim ama en önemlisi beni sevenler.. Onlar hep yanımdalar, pandemi sebebiyle fiziksel olarak olamasa da sanal alemde, sosyal medyada, paylaştıklarımdalar.
Onlar benim takipçilerim ve dinleyicilerim. En büyük destekçilerim, onlar şimdilerde Facebook’ta “Zana Gargara Dinleyicileri” grubu! Büyüyerek çoğalarak , sevgisini hüznünü, paylaşarak, en yalın en saf haliyle bizi bize anlatan, güldüren bazen hüzünlendiren  “Canlarım” onlar.
Güneşe yüzümüzü beraber döndüğümüz, enerji aldığımız ve amacımıza her geçen gün daha da yaklaştığımız. 2020 beni son dönemeçte tokatlamaya çalışırken “N’ayır uleyynnn, yedirmeyiizzz” diye elinin tersiyle tüm olumsuzlukları Türk filmi kıvamında replikleriyle püskürten kahraman sevenlerim. Ne şanslıyım, ne bahtlıyım..
                         ****
Kendimi bıraktığım güneşsiz günlerde güneşim olan Gargaracanlarım benim! Haksızlıklara, vefasızlıklara, samimiyetsizliklere, nankörlere, bencillere, sadece kendini kurtarmaya çalışanlara, pandemiyi fırsat gibi kullananlara, üç kuruşa beş köfte isteyen köftehorlara :)) hak yiyenlere, her gün adilim diye ortalıkta gezinip başkalarının hakkını gaspedenlere, gözünü para bürümüş pintilere, insanları basamak gibi kullananlara, emek hırsızlığı ve fikir hırsızlığı yapanlara inat, bana güç verdiğiniz için teşekkürler, iyi ki varsınız, var olduğunuz sürece Güneş gibi parlayacağım!
Siz istediğiniz sürece konuşmaya, anlatmaya, güldürmeye, yazmaya, söylemeye devam edeceğim. Sözüm söz!
2020 kara bulutlar olsun, 2021 güneşli günler..
Eyvallah.

Zana Eminli Acar
Facebook/Instagram: zanagargara
Instagram/ zanaonair    Facebook/ Zana