BİNDUS:" PANDEMİDEN DOLAYI SULTAN DER MAANDEN FESTİVALİ FARKLI KUTLANACAK"

Ramazanlarda Belçika Antwerpen şehrinde düzenlenen ve en çok beğenilen festival "Sultan der Maanden" Kovid-19 pandemi dönemi nedeniyle farklı bir şekilde düzenlenecek.

Ramazanlarda Belçika Antwerpen şehrinde düzenlenen ve en çok beğenilen festival “Sultan der Maanden” Kovid-19 pandemi dönemi nedeniyle farklı bir şekilde düzenlenecek.

Önceki yıllarda Ramazan ayında Türk Dernekler Birliği Federasyonu, yeni adıyla Bindus Federasyonu, tarafından düzenlenen “Sultan der Maanden” festivaline her gün binlerce insan katılıyor, sponsorların, partnerlerin ve gönüllülerin desteğiyle bu kadar insana ücretsiz iftar dağıtılıyordu. İftarıyla, ışıl ışıl stantlarıyla, zengin çok kültürlü sahne şovlarıyla Belçika’da hem Türklerin, hem Belçikalıların, hem farklı milletlerin en beğenilen festivali Kovid-19 pandemi nedeniyle geçen yıl iptal olsa da bu yıl çok fark bir şekilde fakat düzenlenmek üzere hazırlıklar devam etmektedir.

Bu yıl “Sultan der Maanden” festivali 23-24-25 Nisan 2021 tarihlerinde üç gün boyunca Antwerpen, Brüksel, Beringen ve Heusden-Zolder bölgelerinde Bindus gönüllüleri tarafından gün boyu etkinlikler düzenlenecektir. Belçika tarihi miraslar günü 24 Nisan ve teması “Gece” olan güne Bindus Federasyonu da Türk maden işçilerin geceleri ve Ramazan’da yaşadıkları hikayeleri Beringen maden müzesinde tanıtılacaktır.

Bindus Federasyonu “Sultan der Maanden” 2021 Ramazan programı kültür, sosyal yardım, kültürel miras ve toplumları birleştirme üzerine çalışılmış farklı etkinlikler sunulacaktır. Pandemi nedeniyle önceki yıllarda olduğu gibi kalabalıkların toplanması yasak olmasıyla kültürel şovlar dijital ortamda yayımlanacak, sosyal medya ve websitelerimiz aracılığıyla takip edilmesi mümkün olacaktır.

Belçika’nın zengin çok kültürlülüğünün güzel yanlarını #SDM2021 sosyal medya heştegiyle festival günlerinde toplumumuzu Ramazan sofrasında aile görüntüleri ve yemek tarifleri vermeye davet ediyor, bu şekil Federasyonumuzun ismine binaen toplumları birleştirmek gayesiyle hep birlikte katılım sağlamamızı temenni ediyorum.

Festivalimizin bir ayağı da Belçika’da kendi beldemizde yaşayan yemek alabilmek için maddi gücü yetmeyen insanlara, birlikte çalıştığımız kuruluşlar, gönüllüler ve dernekler aracılığıyla üç gün boyunca yemek dağıtımında bulunacağız. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek çalışmalarımıza katılım tüm vatandaşlarımız tarafından mümkün olunabilecektir.

Gönül isterdi ki kalabalık bir sofra etrafında hep birlikte toplanalım fakat pandemi nedeniyle bizleri mazur görmenizi, bu sıkıntılı günlere rağmen Ramazan festivali “Sultan der Maanden” etkinliğimizi sürdürebilmek için çalışan Bindus Federasyonu personeline de teşekkürlerimi bildirir, bu konuda iletişime girmek isteyenler de başvuruda bulunabilirsiniz. Umarım çalışmalarımıza katılım, katkı ve beğeni sunarak bu güzel günleri, durumlara rağmen hep birlikte ortak olmanız için bu duyuruyu yapmaktayım.

Bu vesileyle Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayır getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bu Kovid-19 sebebiyle bugüne kadar hakkın rahmetine kavuşanlara Allahtan rahmet, hastalarımıza acil şifalar dilerim.

Saygı ve sevgilerimle,

Hikmet Çakır

Bindus vzw Başkanı.