~Azerbaycan Türk Dünyası Medya İş birliği İttifakından Açıklama

Ermenistan'dan Azerbaycan'ın basın mensuplarına karşı terör "Kelbecer bölgesine bağlı Susuzluk köyünde medyaya yapılan ve üç kişinin hayatını kaybettiği tank karşıtı mayın saldırısı, Ermenistan'ın terörist yapısını ortaya koymakta bu ülkenin insani değerlerden uzak olduğunu bir kez daha tespit etmektedir."

Ermenistan'dan Azerbaycan'ın basın mensuplarına karşı terör  "Kelbecer bölgesine bağlı Susuzluk köyünde medyaya yapılan ve üç kişinin hayatını kaybettiği tank karşıtı mayın saldırısı, Ermenistan'ın terörist yapısını ortaya koymakta bu ülkenin insani değerlerden uzak olduğunu bir kez daha tespit etmektedir."

Açıklama Türk Dünyası Medya İşbirliği İttifakı'ndan geldi. Teşkilat, Türk Şürası'na üye ülkelerin medyasına yaptığı bir çağrıda, Kelbecer'deki trajediyi uluslararası topluma iletmek için hiçbir çabadan kaçınmamaları gerektiğini yazdı. "Maalesef bazı uluslararası kuruluşların bu teröre tepkisi yeterli değil. Uluslararası kuruluşlar Ermenistan'ın Azerbaycan'a mayınlı bölgelerin haritasını vermesini talep etmek yerine Azerbaycan'ın kurtarılmış topraklara'ina medya mensuplarını göndermemesini tavsiye ediyor.

Bu çifte standartlar anlamına geliyor ve Ermenilerin çıkarlarına hizmet ediyor. Türk Dünyası Medya İşbirliği İttifakı, bazı uluslararası kuruluşların tutumunu şiddetle kınıyor." Teşkilat ermeni sabotajcılarının Azerbaycan'a geçmesinden ve bazı toprakları mayınlamasından Rusya'nın ve barışı koruma misyonunun da sorumlu olduğunu belirtiyor,

Türk Dünyası Medya İşbirliği İttifakın'n başkanı
Süleyman Ismailbeyli,
Azerbaycan