Belçika Kralı Philippe sel mağdurlarını ziyaret etti.

Kral Filip (61) ve Kraliçe Mathilde (48), Cuma öğleden sonra saat 15.30 sıralarında selden büyük ölçüde etkilenen Pepinster'i ziyaret etti. Felaket mahallinde kraliyet çifti, mağdurlara desteklerini ifade etti ve ayrıca etkilenenlerle konuştu.

~~Kral Filip (61) ve Kraliçe Mathilde (48), Cuma öğleden sonra saat 15.30 sıralarında selden büyük ölçüde etkilenen Pepinster'i ziyaret etti. Felaket mahallinde kraliyet çifti, mağdurlara desteklerini ifade etti ve ayrıca etkilenenlerle konuştu.

~~Ayaklarda botlar, suya, pisliğin içinden. Örneğin, Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde, selden kötü etkilenen Cuma öğleden sonra Pepinster'i ziyaret ettiler. Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde'nin, belediyeyi perişan eden ve yirmi kadar evin çökmesine neden olan suyun gücünü kendi gözleriyle görebildiği, en zorlu caddelerden biri olan Rue Neuve'de suyun içinden yürüdüler. Kurbanlara karıştılar, artık kraliyet mesafesi sorunu yoktu. Ve nelerin kaybolduğu, kurbanların felaketi nasıl deneyimlediği, su basan evlerin şimdi nasıl olduğu hakkında konuşuldu. Örneğin bir genç kadın, "Yerlerimizi, bilgisayarlarımızı kaybettik, garajı olan komşularımız da her şeylerini kaybetti" dedi. Kraliyet çifti çok ilgilendiklerini ama aynı zamanda şefkatle dolu olduklarını gösterdiler: Örneğin, "Désoléé madame", sel basan sokaklarda yürürken kocasının kolunu sıkıca tutan Kraliçe Mathilde'nin sesiydi.

Perşembe akşamı Chaudfontaine'i zaten ziyaret ettikleri için Kral ve Kraliçe taziyelerini üst üste ikinci gün gösterdiler. "Felaketin büyüklüğü karşısında şoke olduk. Düşüncelerimiz kurbanlar, kurbanların aileleri ve tahliye edilen tüm insanlarla birlikte” dedi. Hükümdar ayrıca güvenlik servislerine son günlerde gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etmek istedi.

Kaynak: https://www.hln.be/showbizz/koning-filip-en-mathilde-met-laarzen-in-het-water-om-steun-te-betuigen-aan-de-slachtoffers-van-de-overstromingen~a31d391a/