'BELÇİKA TÜRK TOPLUMU'NUN SAYGIN ŞAHSİYETİ MERHUM NİYAZİ KIZILDAĞ'I RAHMETLE ANIYORUZ

Aslen Iğdır ilinden olan Belçika Türk Toplumu'nun çok değerli şahsiyeti Niyazi Kızıldağ Brüksel'de vefat etti. Memleketi Iğdır'da defnedilen Kızıldağ, Türk Toplumunda sevilen sayılan bir şahsiyetti.

Aslen Iğdır ilinden olan Belçika Türk Toplumu'nun çok değerli şahsiyeti Niyazi Kızıldağ Brüksel'de vefat etti. Memleketi Iğdır'da defnedilen Kızıldağ, Türk Toplumunda sevilen sayılan bir şahsiyetti. 

Gerek ülkemizde, gerekse Belçika'da bulunan resmi ve Nato'da görevli Türk Askeri misyonlarıyla yakından dost olan Kızıldağ, Brüksel'de bir zamanlar ilk olan ‹Ankara Bakkalı› adlı işyerinde hem ticaret yapıyor, hem de toplum yararına tanınmış askeri ve diplomatlarla da biraraya geliyordu.

Toplumsal olaylar karşısındaki barıştan dostluktan yana tavırlarıyla hem Belçikalı resmi makamlar, hem de Türk Diplomat ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla da irtibat halindeydi.
belçika Türk ve Iğdır toplumunda büyük saygınlığı olan Kızıldağ hakkında, ‹Belçika Aydın Haber Dergisi genel yayın Yönetmeni Gündoğdu şu ifadeleri kullandı:

«Merhum Büyüğümüz ve Belçika Iğdırlıların Kanaat Önderi olan Sayın Niyazi Kızıldağ'ı rahmet ve saygıyla anarak, sözlerime başlamak istiyorum.
Ben 35 yıllık bir gazeteci olarak Toplumumuzun önderlerinden olan Merhum Niyazi Kızıldağ'la 2003 yılında Brüksel'de tanışmıştı. Merhum bana hep ‹Celilcan› diye hitap ederdi.

«Ben 1999 Gölcük depreminden sonra, İstanbul'dan Hollanda'ya oradan da 2003 yılında Brüksel'e gelmiştim. Hollanda'da çıkardığım Türkçe ‹Değirmen› isimli dergileri trenle gelip, Belçika ve Avrupa'nın başkenti Brüksel'de dağıtıyordum.

O yıllarda Brüksel'de bulunan Diyanet Müşaviri Sayın Emrullah Sarı'ya dergi bırakıp, çıkıyordum. Bana «delikanlı hele bir dur, bir çayımızı iç dinlen, nereden geliyorsun,nereye gidiyorsun bir tanışalım kimsin nerelisin?» dedi. 

«Ben Celil Gündoğdu, Belçika'da Gazeteciyim. Belçika'da ‹Değirmen› adlı bu dergiyi çıkarıyorum. Burada da dağıtmak için Den Haag'dan trenle geldim, yine trenle geri döneceğim, ondan acele ediyorum» dedim. 

Bana «Iğdırlısın demek, peki Iğdır'lı Niyazi Kızıldağ'ı tanırmısın, o benim kadim dostum» dedi. Ben de, «evet o bizim Iğdırlı saygın bir büyüğümüzdür» dedim.

Sayın Sarı'da «Iğdırlı olmana sevindim, Iğdırlılar vatanseverdir. Hoş gelmişsin. Bence sen aktif birine benziyorsun, gel bu mesleğini burada yap, burası stratejik ve haber anlamında daha verimli bir yerdir. AB, Nato gibi önemli kuruluşlar burada. Bizim Hükümet yetkilileri de sık sık buraya geliyorlar. Hem değerli dostum Niyazi bey de buna çok sevinir» dedi.

«Nasip dedim» Daha sonra, Merhum Niyazi abiyle görüşüp, onunda tavsiyesiyle, 6 ay sonra karara varıp, Brüksel'e geldim 21 yıldan beri Brüksel'de aralıksız, gazeteciliğime devam ediyorum. Burada yaptığım yayınlarda maddi ve manevi anlamda merhum Niyazi abimin, hep desteğini gördüm. Merhum «Her fırsatta evlatlarına ve çevresine ‹Celilcan›a sahip çıkın», sözlerini asla unutamam. Merhum büyüğümüzü saygı ve rahmetle anarken, ailesine yakın dost ve akrabalarına da Başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.  www.belcikaaydinhaber.com