BRÜKSEL VE ANVERS’İN YENİ BAŞKONSOLOSLARI BELİRLENDİ

Dışişleri Bakanlığı kulis bilgilerinden sızan haberlere göre Gürcistan Tiflis Türk Büyükelçiliği Mazlahatgüzarlığı görevinde de bulunan Onur Sevim’in T.C. Brüksel Başkonsolosluğuna, Gambia Banjul Büyükelçisi ‘Büyükelçilik sıfatıyla T.C. Anvers Başkonsolosluğuna atanacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı kulis bilgilerinden sızan haberlere göre Gürcistan Tiflis Türk Büyükelçiliği Mazlahatgüzarlığı görevinde de bulunan Onur Sevim’in T.C. Brüksel Başkonsolosluğuna, Gambia Banjul Büyükelçisi ‘Büyükelçilik' sıfatıyla T.C. Anvers Başkonsolosluğuna atanacağı bildirildi.

T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve T.C.Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, ‘ Buay sonu Ankara Merkeze dönerek, 15 Eylül’de Ankara’da görevleri başında olacağı bilgisine ulaşıldı.

Gidecek olan her iki Başkonsolosumuza emekleri ve toplumumuza çok faydalı hizmetlerinden dolayı, teşekkür ediyoruz.

Gelecek olan Yeni Başkonsoloslarımıza da şimdiden yapacakları çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek, tebrik ediyoruz. Her iki Başkonsolosumuzun da Belçika Türk Toplumuna hayırlı olmasını diliyoruz.

Maslahatgüzar Onur Sevim Kimdir?

Dış temsilciliklerde çeşitli görevlerde bulunan Onur Sevim, son yıllarda Gürcistan Bitlis Büyükelçiliği Maslaatgüzarı olarak görev yaptı.

Göreve başlamasıyla Başkonsolos Sevim’im hizmetleriyle ilgili geniş haberimizi ilerleyen günlerde sizinle paylaşacağız.

İsmail Sefa Yüceer Kimdir?

 (d. 1963, Galaba, Ankara) Türk büyükelçi.

Ankara Anafartalar Lisesi'ni ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiştir. 

Marmara Üniversitesi'nde yüksek Lisans yapmıştır. 1990 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlamıştır.

2002-2003 yılları arasında Kazan Başkonsolosu, 2003-2005 yılları arasında Personel Dairesi nezdinde Şube Müdürü, 2005-2007 yılları arasında Nahcıvan Başkonsolosu,

2007-2009 yılları arasında Burgaz Başkonsolosu, 2009-2011 yılları arasında Sofya Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı,

2011-2013 yılları arasında Çok Taraflı Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığında Daire Başkanı, 2013-2016 yılları arasında Atina-Pire Başkonsolosu olarak görev yapmıştır.

15 Kasım 2016 - 1 Ocak 2020 tarihleri arasında Gambia Banjul Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Evli olup, iki kız çocuğu bulunmaktadır.