ANDERLECHT ‘TÜRKİYE TANITIM GÜNÜN’DE DAVETLİLER ‘TÜRK SANATÇILARININ KONSERLERİNİ’ BEĞENİYLE İZLEDİLER.

ANDERLECHT ‘TÜRKİYE TANITIM GÜNÜN’DE DAVETLİLER ‘TÜRK SANATÇILARININ KONSERLERİNİ’ BEĞENİYLE İZLEDİLER.

Anderlecht’te hizmet veren ‘Belçika Teke Yöresi Burdurlular Derneği’ Başkanı Gül Avcıkurt tarafından ‘Maison Blanche’ Salonunda organize edilen ‘Türkiye Tanıtım Günü vesilesiyle verilen konseri davetliler büyük ilgi ile dinlediler.

Belçika Türk toplumu içerisinde sahne alan Remzi Kurultay, Erdoğan Süer ve Orhan Demir ve orkestra arkadaşlarının sahne aldığı konserde ‘Anadolu’ya has sazlar eşliğinde çok güzel türlüler dillendirildi. Özellikle Belçikalı katılımcıların sazlar eşliğinde söylenen türküleri alkışlarla karşıladıkları gözlendi. Başkan Avcıkurt,  katılımcı kadın davetlilerine Burdur yöresi şallardan hediye etti.

Başkan Gül Avcıkurt’un davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladığı programa Anderlecht Ecolo 1070 Greon Liste Başı Nadia Kammachi, Ecolu Adayları, Cultures&Elles Dernek Başkanı Gülcan Bozdağ, Hollanda Kayserililer Dernek Başkanı Mevlut Gürcü, STK Temsilcileri, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Aylin Erdem ve kalabalık davetli katıldı. Yoğun yağmura ve kurulan Pazara rağmen, katılımcılar gönüllerince eğlenerek, hoş saatler geçirdiler.

www.belcikaaydinhaber.com