‘AKTİF DERNEKLER BİRLİĞİ’ ÇATISI ALTINDAKİ DERNEKLERİN ‘AÇIK KAPI GÜNÜ’ NE İLGİ BÜYÜKTÜ

Belçika’da hizmet veren ve bünyesinde onlarca STK’nın bulunduğu ‘Aktif Dernekler Birliği’ ve ‘Turkse Unie’nin ortak organizasyonuyla ‘Brüksel gerçekleştirilen ‘Açık Kapı Günü’ etkinliğine ilgi hayli büyüktü.

Belçika’da hizmet veren ve bünyesinde onlarca STK’nın bulunduğu ‘Aktif Dernekler Birliği’ ve  ‘Turkse Unie’nin ortak organizasyonuyla ‘Brüksel gerçekleştirilen ‘Açık Kapı Günü’ etkinliğine ilgi hayli büyüktü.

Merkezi  Beringen’de olan ve Onursal Başkanlığını Rıfat Can’ın yaptığı ‘Aktif Dernekler Birliği’nin bünyesinde Brüksel’de hizmet veren STK’lar, Açık Kapı Günü’nde kurdukları reyonlarda üyeleri ve davetlileriyle buluşmanın heyecanını yaşadılar.

Tüm Dernekler, kurdukları reyonlarda hem kültürel ve sosyal çalışmalarını tanıtıp, hem de,  Türk mutfağı başta olmak üzere diğer kültür mutfaklarından ürünlerinin de pazarlamasını yaptılar.

Renkli ve görsel  zenginliklerin yer aldığı ‘Açık Kapı Günü’nde Türkiye, Bulgaristan, Fas ve diğer birçok kültürün tanıtımı da yapıldı. Arabasız gün oluşu nedeniyle etkinliğe ilgi hayli büyüktü. Seçim atmosferi nedeniyle, siyasilerin de etkinliğe katılımları dikkatten kaçmadı.

Konuyla ilgili olarak Onursal Başkan Can şunları ifade etti: “ Aktif Dernekler Başkanımız Hüseyin Aydınlı ile birlikte, bünyemizde bulunan derneklerin bir araya getirilerek, hem birbirlerinin çalışma ve hizmetlerini yakından tanımaları hem de çeşitli uluslara mensup derneklerimizin kendi mutfaklarından hazırladıkları lezzetlerin davetlilere sunulması diğer taraftan da kendi folklorik ve kültürel zenginliklerini tanıtılması gayesiyle bu ‘Açık Kapı Günü’ organizasyonunu  gerçekleştirdik. Arabasız gün oluşu hasebiyle de etkinliğimize hem halk hem de siyasilerden çok büyük ilgi vardı” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com